Sport

Kämna vant da Foss slet på Etna – Lopez i rosa trøye

Lennart Kämna vant den første tøffe klatreetappen i årets Giro d’Italia, etter å ha slått bruddkamerat Juan Pedro López i spurten på vulkanen Etna.

Lennard Kämna jubler for seier på tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP / NTB

De to var sterkest i den to mil lange ferden oppover vulkanen. López var uheldig i den siste svingen og slo tilsynelatende irritert i styret da han mistet sjansen til å gi Kämna kamp om etappeseieren, men den spanske Trek-rytteren kan trøste seg med den rosa ledertrøya.

Norges håp Tobias Foss var blant dem som tapte mye i den tøffe stigningen. Han kom inn på 33.-plass, nesten fem minutter etter vinneren.

Tom Dumoulin, som er lagkamerat med Foss i Jumbo-Visma, fikk det veldig tøft og tapte over ni minutter. Dumoulin var nummer tre og Foss nummer sju i sammendraget før tirsdagens etappe. Foss falt til 30.-plass, Dumoulin til 49.-plass.

Supertøft

– Det var en supertøff etappe, og den siste klatringen var lang og hard. Jeg trodde jeg hadde mistet sjansen da López var over 30 sekunder foran, men jeg greide akkurat å ta ham igjen, sa formsterke Kämna i seiersintervjuet.

López var en stund alene i front, men Kämna spiste ubønnhørlig opp forspranget. Den tyske Bora-rytteren innhentet rivalen to og en halv kilometer før mål og var best i duellen om etappeseier.

– Jeg prøvde å kjempe for seieren, men jeg er glad for trøya. Jeg skal nyte hvert øyeblikk jeg får ha den, sa López.

Avtale

En liten prat mellom de to før avslutningen tydet på at de ble enige om å dele på etappeseier og sammenlagtledelse.

– La meg si at vi kanskje hadde en stilltiende avtale, sa Kämna da han fikk spørsmål om det.

Giroen mistet et stort navn da Miguel Angel López fra Astana-laget sto av etter å ha forverret en gammel hofteskade.

Det var dramatikk tidlig på etappen da en motorsykkel traff noe i veikanten, veltet og forårsaket en massevelt i hovedfeltet. Omtrent 30 ryttere mistet midlertidig kontakt med feltet, men det var 16 mil igjen av etappen, og alle tok seg opp igjen.


(©NTB)