Fulham-opprykket lar vente på seg – Derby tok sterk seier

(Derby - Fulham 2-1). Fulham kunne rykke opp med seier mot Derby i mesterskapsserien fredag, men det var i stedet tabelljumboen som vant 2-1 og tok viktige poeng i nedrykksstriden.

Etter at Luton slo Nottingham Forest 1-0 tidligere fredag, var det på forhånd klart at Fulham ville være tilbake i Premier League med seier mot Derby. Det greide de ikke.

Fabio Carvalho sendte Fulham i ledelsen etter 20 minutter, men i 2. omgang snudde Derby kampen ved hjelp av Luke Plange og et selvmål fra Tosin Adarabioyo.

Seieren gjør at Derby har ni poeng opp til sikker plass med seks kamper igjen. Klubben har denne sesongen blitt trukket 21 poeng grunnet økonomisk feilstyring fra tidligere år.

Fulham hadde en flott rekke med sesonger i det gjeveste selskapet før de rykket ned etter 2013/14-sesongen. De rykket opp igjen foran 18/19-sesongen, men rykket rett ned. Det samme skjedde i 20/21.

London-laget har herjet med motstanderne denne sesongen, og hadde allerede et gap på ni poeng ned til tabelltoer Bournemouth foran fredagens kamper. Spesielt har Aleksandar Mitrovic vært sentral for lagets suksess med sine 38 mål på 39 kamper.

Mesterskapsserien menn fredag, 42. runde:

Luton – Nottingham Forest 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Kal Naismith (str. 37).

Rødt kort: Sonny Bradley (77), Luton.

Birmingham – Coventry 2-4 (2-2)

Mål: 1-0 Kristian Pedersen (12), 2-0 Gary Gardner (39), 2-1 Ben Sheaf (40), 2-2 Sheaf (45), 2-3 Michael Rose (71), 2-4 Callum O’Hare (90).

17.634 tilskuere.

Bournemouth – Middlesbrough 0-0

Hull – Cardiff 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Allahyar Sayyadmanesh (8), 2-0 Lewie Coyle (11), 2-1 Aden Flint (81).

15.685 tilskuere.

Peterborough – Blackburn 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Ben Brereton (77), 1-1 Sammie Szmodics (83), 2-1 Jack Marriott (87).

Rødt kort: Tayo Edun (41), Blackburn.

9426 tilskuere.

Preston – Millwall 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Murray Wallace (selvmål 6), 1-1 Wallace (22).

11.979 tilskuere.

Sheffield U. – Reading 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Lucas João (17), 1-1 Iliman Ndiaye (90), 1-2 Tom McIntyre (90).

29.125 tilskuere.

Sander Berge spilte 44 minutter som innbytter for Sheffield U., Ørjan Nyland spilte hele kampen for Reading.

Stoke – Bristol C. 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Jay Dasilva (84).

20.298 tilskuere.

Swansea – Barnsley 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Claudio Gomes (54), 1-1 Olivier Ntcham (64).

17.923 tilskuere.

West Bromwich – Blackpool 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Andy Carroll (42), 1-1 Marvin Ekpiteta (53), 2-1 Karlan Grant (90).

Huddersfield – Queens Park Rangers 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Yoann Barbet (selvmål 6), 1-1 Luke Amos (43), 2-1 Harry Toffolo (53), 2-2 Ilias Chair (58).

19.636 tilskuere.

Stefan Johansen var ubenyttet reserve for Queens Park Rangers.

Derby – Fulham 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Fabio Carvalho (20), 1-1 Luke Plange (51), 2-1 Tosin Adarabioyo (selvmål 73).