Sport

Her er «Nordigardens» siste limerick-hilsen til Carlsen

Per «Nordigarden» Sørensen anslår at han har sendt flere tusen limericker til avdøde Jon Herwig Carlsen. Her er hans siste limerick-hilsen.

«Det blir huller når noen forlater

våre livs avenyer og gater.

Noen store, noen små.

Jeg er helt sikker på

etter Jon vil det være et krater»

Denne limericken publiserte Nordigarden på sin nettside tirsdag etter at Herwig Carlsens bortgang var kjent.

– Det er en slags siste hilsen, sier Sørensen til NTB.

Dansken med pseudonymet Nordigarden har gitt NTB tillatelse til å dele limericken. Han samarbeidet med Jon Herwig Carlsen siden 1995. Sørensen fikk mandag beskjed om at Carlsen hadde gått bort dagen i forveien. Da satte han seg ned og laget den siste hilsenen.

Limerick og Jon Herwig Carlsen går hånd i hånd for folk med interesse for vintersport. De mange versene Carlsen leste opp stammer fra Sørensen, som ikke har tall på hvor mange rim det har blitt gjennom årenes løp.

– Det er ikke godt å si, men noen tusen har det blitt, sier han.

Sendte telefaks

Sørensen sendte inn de første limerickene til Carlsen i 1994. Året etter var Sørensen bosatt i Canada under VM i Thunder Bay. Han og flere lengtet etter stemmene til Jon Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike.

– Jeg begynte å sende telefaks til Jon Herwig derfra. Vi fikk ikke fulgt NRK-sendingene, men vi fikk vite gjennom venner og familie at de (limerickene) gikk gjennom, sier Sørensen.

Etter 1995-VM møttes Sørensen og Carlsen, og et samarbeid var i gang. Først fram mot Nagano-OL tre år senere. Deretter ble de enige om en samarbeidsavtale som ikke fikk noen utløpsdato.

– Den ble aldri sagt opp, forteller Sørensen.

– God kamerat

Etter Carlsens siste kommentatorjobb i 2012 har også samarbeidet fortsatt. Carlsen fikk limericker av Sørensen da han som pensjonist fungerte som speaker på Asker fotballs hjemmebane Føyka.

Sørensen mottok tirsdagens dødsbudskap med stor sorg.

– Det er fryktelig trist. Jeg har besøkt ham også de seneste årene. Han var en god kamerat og et veldig behagelig menneske, forteller dikteren – og legger til:

– Vi trekker på smilebåndet hver gang vi tenker på Jon Herwig. Kan man si det etter at man har forlatt jorden, har man gjort det veldig, veldig bra.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: