Sport

Medvedev tapte kvartfinalen i Miami – Ruud høyest ranket av de gjenværende spillerne

Daniil Medvedev misbrukte sjansen til å gjenerobre førsteplassen på verdensrankingen denne uka da han tapte for Hubert Hurkacz i kvartfinalen i Miami Open.

Den polske 25-åringen Hurkasz, som er nummer 10 på ATP-rankingen, vant 7-6 (9-7), 6-3. Medvedevs tap betyr at Novak Djokovic beholder førsteplassen.

Det betyr også at Casper Ruud er høyest rangerte gjenværende spiller i turneringen. Lever han opp til det, kan han hente sin klart største tittel i karrieren.

8.-rangerte Ruud slo verdensfirer Alexander Zverev i kvartfinalen onsdag, den kanskje gjeveste skalp i tenniskarrieren så langt.

Fredag spiller Ruud mot useedede og 103.-rangerte Francisco Cerundolo fra Argentina i semifinalen, på jakt etter sin første finaleplass i en Masters1000-turnering. Kampen er den første på centercourten, med start 19.00 norsk tid.

I den andre semifinalen spiller Hurkacz mot vinneren av kvartfinalen mellom spanske Carlos Alcaraz og serbiske Miomir Kecmanovic. Alcaraz er nummer 16 på ATP-rankingen, Kecmanovic nummer 48.

Kecmanovic har for øvrig vært Ruuds doublepartner i flere turneringer.

Mer fra Dagsavisen