Sport

Casper Ruud til semifinale i Miami: – Min beste seier

Casper Ruud vant 2-1 i sett over tyske Alexander Zverev i kvartfinalen i prestisjetunge Miami Open natt til torsdag norsk tid. I semifinalen blir han favoritt.

Det var tredje gang Ruud møtte tyskeren, som er rangert som nummer fire på verdensrankingen, der Ruud ligger som nummer åtte.

Turneringen spilles på hardcourt og er på ATP Masters 1000-nivå. Det er bare Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten.

Zverev har slått Ruud begge gangene de to har møttes tidligere, i Cincinnati og Paris i fjor. Begge de tapene kom i Masters 1000-turneringer. Torsdag fikk nordmannen «endelig» revansje.

Nordmannen vant første sett i Miami med 6-3, og vant hele 94 prosent av førsteservene sine mens Zverev slo tilbake og vant andre sett med 6-1. I det siste settet sikret Ruud seieren med 6-3.

– Det var en spennende kamp. Det begynte bra men i andre sett fikk jeg noen slag i trynet. Det ble litt slurv og feil, men så klarer jeg å hente meg opp i tredje sett, sa Ruud til NTB etter seieren.

– Min beste seier så langt i karrieren når det kommer til ranking, konstaterte han.

Gratis

Alexander Zverev i aksjon mot Casper Ruud på Hard Rock Stadium i Miami.

Han er likevel klar på at Zverev ikke var på sitt beste, og mener at han nok fikk en del gratis av den ellers stabile tyskeren.

– For å være ærlig så har jeg sett ham spille bedre enn i dag. Jeg tok vare på muligheten jeg fikk, men det er ikke alltid lett å ta vare på de sjansene. Han ga meg noe gratis i dag i forhold til de to andre kampene, sa Ruud.

Semifinalen blir Ruuds fjerde i en Masters 1000-turnering.

Favoritt

Der venter argentinske Francisco Cerundolo, som avanserte etter at italienske Jannik Sinner måtte gi seg i løpet av det første settet av den kvartfinalen.

– Det blir spennende. Jeg gleder meg. Vi er jevnaldrende og har aldri møttes. Det er hans beste uke i karrieren og en av mine bedre uker og resultater i karrieren, så jeg håper jeg kan bruke de tre semifinalene jeg har spilt før til min fordel, sa Ruud.

Ruud er kjent som en grusspesialist, men har løftet spillet sitt stort også på hardcourt.


Mer fra Dagsavisen