Sport

Mange vil kjøpe Chelsea

Rundt 20 investeringsselskaper og enkeltpersoner har meldt seg på i kampen om å få kjøpe fotballklubben Chelsea. Budfristen går ut i dag.

Det er den amerikanske investeringsbanken The Raine Group som har fått oppdraget med å selge London-klubben.

Russeren Roman Abramovitsj – som har eid klubben siden 2003 – er tvunget til å selge, men får ikke tjene en øre på salget etter å ha blitt underlagt sanksjoner av britiske og europeiske myndigheter på grunn av krigen i Ukraina.

Klubbens verdi er usikker, men neppe under 20 milliarder kroner. Pengene fra salget vil bli fryst inntil det bestemmes hvordan de skal disponeres.

Blant interessentene er familien Ricketts, som fra før eier baseballaget Chicago Cubs. Det samme er en gruppe investorer ledet av Michael Broughton, som har vært styreleder for Liverpool. Her er også friidrettslegenden Sebastian Coe på listen. Han er i dag president i det internasjonale friidrettsforbundet og kjent som en ivrig Chelsea-fan.