Kristoff på pallen da Cavendish vant

Alexander Kristoff (34) spurtet til tredjeplass i sykkelrittet Milano-Torino onsdag. Veteranen Mark Cavendish vant.

Det 197 kilometer lange endagsrittet i Italia endte ikke overraskende i massespurt. Der var Kristoff langt framme og knivet om seieren.

På de siste meterne hadde imidlertid 36 år gamle Cavendish størst fart. Veteranen fra Isle of Man vant foran en annen veteran, franske Nacer Bouhanni (31). Kristoff fulgte deretter.

Det var aller første gang at en britisk syklist vant Milano-Torino. Cavendish er også rittets eldste vinner.

– Dette er fantastisk, jeg er superfornøyd. Det er første gang jeg har kjørt Milano-Torino, sa en strålende fornøyd Cavendish.

– Jeg har allerede vunnet Milano-Sanremo, og nå kan jeg si at jeg har vunnet Milano-Torino også. Normalt er det et kupert løp, så å se navnet mitt ved siden av de som har vunnet dette løpet i historien, det er ganske spesielt, fortsatte han.

Et tremannsbrudd bestående av Daniel Viegas, Martin Marcellusi og Juan Diego Alba ble innhentet av feltet med 20 kilometer igjen å sykle onsdag. Deretter forsøkte Education-EasyPost-rytteren Ben Healy å stikke avgårde, men også han ble innhentet med fire kilometer til mål.

Dermed endte seierskampen i en spurt mellom tre meritterte veteraner. Cavendish viste seg sterkest. 36-åringen har innledet sykkelsesongen sterkt. Han vant en etappe både i UAE Tour og Tour of Oman.

Også Kristoff har vist muskler denne sesongen. Midt i forrige måned vant han det spanske rittet Clasica de Almeria. I etterkant skrøt rogalendingen av støtten han får i sitt nye lag, Intermarché-Wanty-Gobert.

I tiden som kommer venter store ritt for den norske veteranen. Allerede lørdag er han på start i prestisjetunge Milano-Sanremo.