Fotball

Benzema-hattrick feide PSG ut av mesterligaen etter utrolig snuoperasjon

Real Madrid var på full fart ut av mesterligaen da Kylian Mbappé herjet og Paris Saint-Germain ledet 2-0 sammenlagt, men tre mål av Karim Benzema endret alt.

Den franske superspissen scoret i det 61., 76. og 78. minutt på Estádio Bernabeu og hensatte publikum i ekstase. Med 3-1 onsdag og 3-2 sammenlagt er Real Madrid klar for en ny kvartfinale i turneringen klubben har vunnet 13 ganger. PSG må vente videre på sin første triumf.

– Vi trenger publikum, og dette var for dem. Det var en veldig vanskelig kamp, men vi ga alt hele kampen og fortjente å vinne, sa Benzema.

– Vi vet at PSG ikke liker å settes under press. Jeg vil ikke si at de får panikk, men alt blir vanskeligere for dem. Det var planen vår, og publikum hjalp oss hele veien.

Alle målene kom etter stygge forsvarsfeil hos gjestene, som kollapset siste halvtime etter å ha vært best de tre første omgangene i åttedelsfinalen.

PSG kom til Madrid med sitt stjernetunge lag og 1-0-ledelse fra hjemmekampen. Laget kontret seg til store sjanser og et fortjent ledermål i første omgang.

I det 39. minutt vant gjestene ballen dypt på egen halvdel og stilte om til angrep på et øyeblikk. Neymar slo en bakromspasning, og Mbappé brukte farten i et forrykende raid. David Alaba rygget, og PSG-spissen fintet skudd i lengste hjørne før han satte ballen i det nærmeste.

Mbappé fikk ballen i mål ytterligere to ganger, men de målene ble korrekt annullert for offside. Likevel tydet alt på at det gikk mot PSG-avansement.

Utilgivelig

Etter en drøy time slo Presnel Kimpembe en unødvendig bakoverpasning. PSG-keeper Gianluigi Donnarumma somlet utilgivelig med ballen i egen målgård og holdt på å miste den til Benzema, som presset ham hardt. Italieneren spilte ballen ukontrollert ut til siden, der Vinicius Junior stoppet den og slo den inn igjen foran mål. Benzema satte inn reduseringen.

– Det var ikke en tabbe av keeperen, målet var et resultat av press fra hele laget vårt, sa Benzema.

Scoringen satte fyr på hjemmelaget, som stormet i angrep gang på gang. Vinicius Junior hadde en fot med i det meste. I det 73. minutt skjøt han over fra kort hold etter en dårlig PSG-klarering, men tre minutter senere kom målet som gjorde at det sto 2-2 sammenlagt.

Det startet med et balltap av Neymar. Luka Modric dro opp en kontring og satte opp Vinicius Junior. Han ble løpt opp og fikk ikke rom til avslutning, men dyttet ballen ut igjen til Modric. Kroaten slo en genial stikker til Benzema. Achraf Hakimi hang igjen og opphevet offside, og Benzema klinte ballen mellom beina på og via PSG-kaptein Marquinhos, som hadde kastet seg i håp om å blokkere.

Rett i strupen

TV-kameraene fokuserte på Mbappé og andre PSG-spillere som begynte å henge med hodene. Real Madrid gikk rett i strupen på dem fra avspark, vant ballen og stormet i angrep igjen. Marquinhos stoppet Vinicius Junior, men spilte ballen rett til Benzema, som styrte den i hjørnet.

Det gikk 10,5 sekund fra PSG tok avspark til ballen lå i nettet igjen. Benzema jublet vilt. 34-åringen er den eldste spiller som har gjort hattrick i en mesterligakamp.

– Karim er en fantastisk leder og en fantastisk spiss. Det første målet var nøkkelen. Det endret dynamikken i kampen. Etter det var det ikke så vanskelig å vinne ballen, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

Real Madrid kan se fram til kvartfinale, mens Lionel Messi og hans lagkamerater måtte gå av banen med bøyde nakker. PSG fikk nok en mesterliganedtur, som kommer til å svi lenge.

– Donnarumma ble snytt for frispark ved det første målet, som endret alt. Vi var best i en time, men hele stemningen endret seg. Vi gjorde mange feil etter det, sa PSG-trener Mauricio Pochettino til Canalplus.

– Denne klubben har vært ute etter mesterligatrofeet i mange år. Jeg er veldig skuffet over at vi er ute.

Nyeste fra Dagsavisen.no: