Sport

Polen nekter å spille VM-kvalifisering mot Russland

Det polske landslaget i fotball vil ikke spille mot Russland i playoffkampen i VM-kvalifiseringen i mars. Årsaken er den russiske invasjonen av Ukraina.

Kampen skulle etter planen spilles i Moskva, men nå er det klart at Polen ikke vil stille. Det skriver den polske fotballpresidenten Cezary Kulesza på sin Twitter-konto.

«Det er på tide å handle. På grunn av eskaleringen av Russlands aggresjon mot Ukraina, har ikke det polske landslaget til hensikt å spille omspillskampen», skriver han.

«Dette er den eneste riktige avgjørelsen. Vi er i samtaler med forbundene i Sverige og Tsjekkia for å presentere et felles standpunkt overfor Fifa», fortsetter Kulesza.

Fredag gikk fotballforbundene i Polen, Tsjekkia og Sverige ut med krav om at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) flytter kvalifiseringsomspillet i mars fra Russland.

Krever flytting

De skrev i en felles uttalelse at kampene på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina «ikke bør spilles på russisk jord».

«De undertegnede vurderer ikke å reise til Russland for å spille fotballkamper der. Den militære opptrappingen vi er vitne til innebærer alvorlige konsekvenser og betydelig dårligere sikkerhet for våre landslag og delegasjoner», sto det i brevet.

«Derfor venter vi at Fifa og Uefa reagerer umiddelbart og legger fram alternative løsninger angående hvor omspillskampene kan spilles», het det videre.

Omspill

Brevet var undertegnet av generalsekretærene i de tre forbundene, Lukasz Wachowski (Polen), Håkan Sjöstrand (Sverige) og Michal Valtr (Tsjekkia).

Polen skal etter planen møte Russland i semifinale i omspillet 24. mars. Om det blir russisk seier, blir det finale om VM-plass mot Sverige eller Tsjekkia fem dager senere. Russland har hjemmefordel i begge kamper.

Nå har Polen ifølge fotballpresidenten valgt å uansett ikke stille mot Russland.

Mer fra Dagsavisen