Vintersport

Idrettsforbundet ønsker utestengelse av all russisk og hviterussisk idrett

Styret i Norges idrettsforbund (NIF) ble lørdag enige om å ønske utestengelse av all russisk og hviterussisk idrett etter et ekstraordinært møte.

«Russlands angrep på det ukrainske folk og brudd på folkeretten krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner. Det er derfor NIFs klare mening at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i internasjonale idrettsarrangementer utenfor Russland og Hviterussland, samt at russiske og hviterussiske idrettsledere suspenderes fra sine internasjonale posisjoner», heter det i vedtaket.

Det skjer dagen etter at verken Det internasjonale skiforbundet (FIS) eller NIF ville utestenge russiske utøvere. Lørdag gjør NIF vending i saken, og inkluderer også samtidig all idrett.

«Norges idrettsforbund følger utviklingen i den svært alvorlige og tragiske situasjonen som utspiller seg i Ukraina», heter det videre i pressemeldingen.

«Norsk idrett vil offensivt støtte ytterligere internasjonalt koordinerte sanksjoner mot Russland og russisk og hviterussisk idrett i tiden som kommer».

Lørdag ble det klart at Skiforbundet ikke ønsker at russiske utøvere skal delta i kommende verdenscuprenn og verdensmesterskap på norsk jord. Det støttet kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Nå er det klart at også NIF stiller seg på samme side.

Mer fra Dagsavisen