Sport

Ny 2-0-seier for Kåffa

(KFUM-Moss 2-0) To treningskamper på rad har endt med 2-0-seirer, og KFUM er godt fornøyd med oppkjøringen så langt. Moss bød på god motstand, og at de la seg lavt, passet hjemmelaget godt. God øving fram mot seriestarten.

(EKEBERG, Dagsavisen): – Vi får en god gjennomkjøring, var det beste laget i 70-75 minutter, og jeg får stadige drypp av svar, sa en godt fornøyd KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter sesongens andre 2-0-seier på rappen i treningskampene (Skeid ble slått forrige helg).

Isnes sendte ut på sine 11 antatt beste, foretok fem bytter i pausen, og fire etter omlag 60 minutters spill. Løpsmaskinen Mohammed Mahnin var eneste spiller som fikk være på banen gjennom hele kampen.

Moss la sa lavt, tett og kompakt. Eller parkerte bussen, som det heter i disse tider. Det passet KFUM godt, for de fleste lag i serien vil gjøre  det samme, så de fikk god øving.

Det var en sjansefattig førsteomgang, som så ut til å gå mot 0-0, men så scoret hjemmelaget to kjappe mot slutten. Først ved Johannes Nunez, etter flott touch fra Tore Andre Sørås. Da var det spilt 41 minutter.


Kiil Olsen doblet ledelsen

Tre minutter senere var det mye klabb og babb inne i feltet, mange hadde muligheten til å knalle ballen i nettmaskene, men så skjedde først da stopper Aaron Kiil Olsen fikk vrista på kula. Pang inn i nettet fra kloss hold, og 2-0.

Så kom altså fem bytter i pausen, og fire etter 60 minutter. Da blir det litt om å gjøre å bevare ledelsen, det blir litt oppstykket, og det glitrende spillet uteble utover i omgangen.

Moss kom høyere i banen mot slutten, men målsjansene ble det så som så med. Divisjonsforskjellen mellom lagene var tydelig også i avslutningene.

De gul/sorte har slått Sprint/Jeløy og Kongsvinger i treningskamper, og gjorde seg på ingen måte bort mot et Kåffa-lag som nesten kom til avgjørende kvalik-spill om opprykk til eliteserien før jul.

Skadefri Hammer

Kåffa møter Ullern til ny dyst neste lørdag, deretter skal de på et treningsopphold i Marbella i Spania.

Kaptein Jørgen Hammer var tilbake i startoppstillingen, etter en trøblete fjorårs-sesong. Da måtte han opereres i hjertet, og i ankelen, hvor det også ble satt inn et par skruer. Stopperen kunne fortelle Dagsavisen at hjerter fungerer utmerket, ankelen likeså.

Hammer er ferdig med jus-studiene til våren, og er i gang med Masteroppgaven.

Når den er levert, skal han fokusere på spill for KFUM, og ende opp med en plan om retningen han vil gå innen jusfeltet.

– Vi fikk en god gjennomkjøring, fikk testet flere spillere, og har god kontroll på dem defensivt. Det er alltid fint å holde nullen, da har vi bak gjort jobben vår, avslutter Jørgen Hammer.

Trener Isnes var også godt fornøyd med å holde nullen i andre kamp på rad:

– Defensivt fungerer det meget bra, offensivt har vi noe å gå på, blant annet i tempoet i pasningsspillet. Vi varierer presshøyden, og vi gjør det bra. Det ser bra ut, vi er i god rute.

KFUM startet med disse 11: Jonas Brauti, Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer, Fredrik Kristensen Dahl, Keivan Ghaedamini, Tore Andre Sørås, Mohammed Mahnin, Dadi Dodou Gaye, Simen Hestnes, Johannes Nunez, og Petter Nosakhare Dahl.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: