Sport

Tok sitt femte gull i X Games

Marcus Kleveland var best i snøbrettøvelsen knuckle huck og sikret seg sitt femte X Games-gull natt til lørdag i Aspen i Colorado.

Marcus Kleveland vant gull i knuckle huck i X Games i Aspen, Colorado. Her fra en treningsøkt på torsdag. Foto: Kelsey Brunner / The Aspen Times via AP / NTB

Fridtjof Sæther Tischendorf kom på andreplass. De to nordmennene utklasset blant andre amerikaneren Dusty Henricksen, som tok bronsemedaljen.

I øvelsen knuckle huck er det om å gjøre å gjøre kreative triks ut over hoppkulen, noe Kleveland har gjort til et varemerke.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt! Jeg bare cruiset og hadde det gøy, sa Kleveland rett etter seieren, ifølge Brettforbundet.

Kleveland har fra tidligere to X Games-gull i slopestyle, ett i knuckle huck og ett i big air. 22-åringen fra Dombås er også et av Norges gullhåp i OL i Beijing i februar.

Konkurranse var den første av tre der de norske brettkjørerne deltar. Lørdag klokken 20 er det slopestyle, der Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland stiller til start. Klokken 4 natt til søndag er det klart for big air-konkurranse med Kleveland og Røisland.

– X Games er en av årets store begivenheter, så vi dro hit selv om det er tett opptil OL. Disse gutta trår til i hver konkurranse, men de er også eksperter på å skjønne når ting kan gå galt. Selvsagt kan skader skje, men disse gutta er så gode at jeg ikke er bekymret for det, sier trener Marius Håker til VG.

Han sier målet for OL er to medaljer.