Sport

United-sjefen om Ronaldos sinne: – Forventet ikke en klem

Cristiano Ronaldos frustrerte fakter ble en snakkis etter Manchester Uniteds 3-1-seier over Brentford. Manager Ralf Rangnick mente det var riktig å ta ham av.

Den portugisiske superstjernen ble byttet ut vel 20 minutter før slutt. Stillingen var da 2-0 til United, og Rangnick tok grep for å trygge seieren. Ronaldo likte dårlig å bli ofret og utstrålte et svært misfornøyd kroppsspråk.

Synlig frustrasjon

TV-bildene av United-benken viste at frustrasjonen ikke hadde gitt seg flere minutter etterpå. Oppførselen ble et tema da Rangnick møtte pressen.

– Det er normalt. En spiss ønsker å score mål, men han har kommet tilbake fra en liten skade. Da er det viktig å huske på at vi snart har en ny kamp (mot West Ham lørdag), sa United-sjefen til BT Sport.

– Jeg forventet ikke en klem da han ble byttet ut. Jeg vet hvordan målscorere tenker, men jeg måtte ta denne avgjørelsen. Jeg har ingen problemer med Cristiano. Han hadde ikke spilt på halvannen uke. Vi hadde spillere som Marcus Rashford og Anthony Martial på benken, så hvorfor ikke bruke en av dem? Jeg ville gjort det samme igjen, sa Rangnick på pressekonferansen.

Hvisket

Rett etter at innbytter Rashford la på til 3-0, ble det vist bilder av at Rangnick lente seg bort til Ronaldo og hvisket ham en forklaring.

– Den eneste reaksjonen jeg fikk var «hvorfor tok du meg av?». Jeg måtte gjøre det for lagets beste. Vi ville ikke gjøre den samme feilen som da vi ledet 2-0 mot Aston Villa (endte 2-2).

– Jeg forstår at Cristiano er ambisiøs. Kanskje han en dag i framtiden, når han selv er manager, vil ta den samme avgjørelsen etter 75 minutter?

Etterlengtet

Onsdagens trepoenger var Manchester Uniteds første i 2022. Samtidig ble klubben først til å oppnå 300 borteseirer i Premier League-æraen.

Det var ungguttene Anthony Elanga (19) og Mason Greenwood (20) som gjorde lagets to første mål etter pause.

Etter 21 runder ligger United på 7.-plass med 35 poeng.

Premier League menn onsdag, fra 17. runde:

Brentford – Manchester U. 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Anthony Elanga (54), 0-2 Mason Greenwood (61), 0-3 Marcus Rashford (76), 1-3 Ivan Toney (84).

Kristoffer Ajer var ubenyttet reserve for Brentford.

Leicester – Tottenham 2-3 (1-1)

Mål: 1-0 Patson Daka (23), 1-1 Harry Kane (38), 2-1 James Maddison (75), 2-2 Steven Bergwijn (90), 2-3 Bergwijn (90).

31.986 tilskuere.


Mer fra Dagsavisen