Sport

Lindvik tar ingen sjanser før OL – står over hopprenn i Tyskland

Marius Lindvik har unngått positive prøvesvar tross nærkontakt med smittede Daniel-André Tande, men reiser ikke til hoppkonkurransene i tyske Titisee-Neustadt.

Dermed har Lindvik gjort unna sine siste tellende hopp før avreise til Beijing-OL.

– Vi er på vakt hele tida og prøver å minimere risikoen. Lindvik reiser derfor ikke til Tyskland, sier landslagssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Avgjørelsen var ventet. Bråthen signaliserte allerede tirsdag overfor NTB at Lindvik kunne komme til å bli hjemme. Det sa han etter at OL-uttatte Tande i likhet med Fredrik Villumstad hadde fått påvist korona. Begge var sist helg en del av troppen i polske Zakopane.

Praksis i karantene

Lindvik overnattet hos Tande natten før de positive prøvesvarene kom. Han har siden testet negativt flere ganger, men Bråthen sier det handler om å ta forholdsregler når Norges beste formhopper dropper verdenscuprennene i Titisee-Neustadt.

– I tillegg er utøveren i praksis i karantene, selv om han ikke trenger å være det. Sånn smitterisikoen er nå for tiden, prøver folk å isolere seg mest mulig fra arenaer hvor det er litt mer ukontrollert – som treningssentre og kjøpesentre.

Robert Johansson trøbler litt med ryggen og blir heller ikke å se i helgens renn. De ulike frafallene gir Robin Pedersen, Sondre Ringen og Joacim Ødegård Bjøreng muligheten.

– Den yngre delen av helgens tropp viste gode prestasjoner under NM i Kollen tirsdag. Vi gleder oss til Neustadt. Det er en bakke vi liker, og som har gitt oss gode resultater de siste årene, sier landslagstrener Alexander Stöckl i en uttalelse.

Uttaket:

Halvor Egner Granerud (Asker), Johann André Forfang (Tromsø), Robin Pedersen (Stålkameratene), Sondre Ringen (Bækkelaget), Joacim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp).

Hopperne reiser til OL med charterfly til Beijing 27. januar. Første olympiske konkurranse for herrene skjer i normalbakken 6. februar med kvalifisering dagen før.


Mer fra Dagsavisen