Sport

Hovland kjemper i toppen i Abu Dhabi

Viktor Hovland spilte en bunnsolid åpningsdag i Abu Dhabi-mesterskapet på europatouren i golf. Han gikk åtte slag under par og er på en foreløpig 2.-plass.

Viktor Hovland har fått en kjempestart på Tournament of Champions, som er årets første PGA-turnering i golf. Der møter han bare andre turneringsvinnere fra fjoråret. Foto: Matt York, AP / NTB

Det norske golfesset slo til med hele ni birdier. Seks av dem kom på de elleve første hullene. Håpet om en bogeyfri runde brast på det tolvte hullet. Der måtte han bruke fem slag.

Tilbakeslaget tok ikke brodden ut av Hovland-stimen. Han er ett slag bak ledende Scott Jamieson. Skotten topper etter en 63-runde.

Espen Kofstad er også en del av feltet i Abu Dhabi, men golfveteranen fikk en røff start. 34-åringen åpnet med en dobbeltbogey og fulgte opp med en bogey, men bøtet deretter litt på skaden med en birdie.

Alle hans seks neste hull endte på par. En eagle brøt rekken, og to hull senere noterte Kofstad en ny birdie. Etter oppsvinget er han ett slag under par med fem hull igjen. Det holder til en foreløpig delt 61.-plass.