Manglerud Star sjokkerte Stjernen

(Stjernen - Manglerud Star 2-3 e.str.). Stjernen hadde sjansen til å innta tabelltoppen i eliteserien ishockey lørdag, men gikk på et sjokktap mot tabelljumbo Manglerud Star i egen hall.

Gjestene fra Oslo ledet 2-1 etter at Anders Jonassen scoret i overtall i første periode og sebastian Johansen i undertall i midtperioden. Riley Brace tvang fram forlengning med sin utligning til 2-2 drøyt seks minutter før slutt, men til slutt vant MS 3-2 etter straffeslag.

Robin Olsen-Syversen scoret to ganger i straffeslagkonkurransen og ble matchvinner.

Stjernen-tapet betyr at Stavanger Oilers har ett poengs luke på tabelltopp med to kamper færre spilt enn Stjernen. Sparta slo Lillehammer 4-2 i den andre kampen som ble spilt lørdag og er på tredjeplass tre poeng bak Stjernen, med en kamp mer spilt enn naboklubben.

Lillehammer ledet to ganger i Sarpsborg, men to mål av Niklas Roest hjalp Sparta til seier.

Det skulle vært spilt full serierunde lørdag, men Vålerenga – Stavanger og Frisk Asker – Ringerike ble utsatt på grunn av koronasmitte, mens Grüner – Storhamar ble framskutt til torsdag.

Eliteserien menn lørdag, 33. runde:

Stjernen – Manglerud Star 2-3 e.str. (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Stjernehallen: 200 tilskuere.

1. periode: 1-0 (6.24) Magnus Eikrem Haugen (Håkon Stormli, Patrick Newell), 1-1 (15.22) Anders Jonassen (Kjetil Martinsen, Joachim L. Hermansen).

2. periode: 1-2 (31.11) Sebastian Johansen (Kristoffer Pihlqvist).

3. periode: 2-2 (53.47) Riley Brace (Tyler James Coulter).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-3 Robin Olsen-Syversen.

Utvisninger: Stjernen 4 x 2 min., Manglerud Star 3 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Sparta – Lillehammer 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

Sparta amfi: 200 tilskuere.

1. periode: 0-1 (2.42) Teemu Vuorisalo (Adrian Ellingsen, Alexander Reichenberg), 1-1 (18.06) Niklas Roest (Emil Lundberg, Kristian Jakobsson).

2. periode: 1-2 (38.35) Ellingsen (Vegard Kjellevold Fredriksen).

3. periode: 2-2 (40.20) Mattias Nilsson (Jakobsson, Marcus Fagerudd), 3-2 (54.29) Roest (Sondre Andreas Ahlsen), 4-2 (59.20) Herman Kopperud (Håvard Salsten).

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Lillehammer 3 x 2 min.

Utsatt (pga. koronasmitte): Frisk Asker – Ringerike (spilles 18/1), Vålerenga – Stavanger (spilles 1/3).

Spilt torsdag: Grüner – Storhamar 2-3 e.f. (1-1, 0-1, 1-0, 0-1).