Hovland spilte seg opp da Smith skrev PGA-historie på Hawaii

Den norske golfstjernen Viktor Hovland klarte seks birdier under den fjerde og siste runden i årets første PGA-turnering på Hawaii. Det holdt til 30. plass.

Hovland åpnet runden søndag med par på to hull, før det ble birdier på de tre neste. Også på hull 14, 15 og 17 noterte nordmannen seg birdier.

De øvrige hullene gikk han på par, og Hovland endte dermed seks slag under par på den avsluttende dagen.

Vinnersjansene var imidlertid for lengst borte for nordmannen, som totalt endte 14 slag under par. Før søndagens runde lå han på 32.-plass med 18 slag mer enn Cameron Smith.

Smith gikk sisterunden åtte slag under par og forsvarte med det ledelsen. Han endte 34 slag under par. Det er både ny banerekord, og ny rekord på PGA-touren.

Deretter fulgte Jon Rahm og Matt Jones. Sistnevnte leverte en forrykende sisterunde, hele tolv slag under par. Jones gikk de siste 35 hullene hele 22 under par.

Hovland delte 30.-plassen med Harris English og den 51-årige legenden Phil Mickelson.

Bare spillere med turneringsseier på PGA-touren i fjor deltok i turneringen med en total premiesum på 8,2 millioner dollar.