Moutinho påførte Uniteds første tap under Rangnick

(Manchester United - Wolverhampton 0-1). Manchester United fortsetter å vise klare sykdomstegn i Premier League. En sen scoring fra João Moutinho ga Wolverhampton 1-0 på Old Trafford.

Saken er oppdatert

Det var Uniteds første tap etter at Ralf Rangnick kom inn som midlertidig erstatter for Ole Gunnar Solskjær. Tyskeren var ubeseiret i fem kamper, men spillet har hanglet.

Mandag ble rødtrøyene straffet for nok en svak opptreden. Særlig første omgang var elendig. Nederlaget gjør at United forblir på 7.-plass med 31 poeng.

Moutinho satte inn vinnermålet i det 82. minutt. Han sto klar i returrommet og rappet til på en klarering fra midtstopper Phil Jones, som spilte sin første United-kamp på over 700 dager.

– For oss er det utrolig å vinne her på Old Trafford mot et stort lag. Vi kom hit for å spille fotball og gjøre det med ballen. Det var det vi gjorde. Vi kontrollerte alt og fortjente å vinne basert på det vi gjorde over 90 minutter, sa matchvinner Moutinho til Sky Sports.

I sluttsekundene prøvde innbytter Bruno Fernandes å gjøre 1-1 på et frispark, men Wolves-keeper José Sá ante faren og fikk ballen unna.

– Vi spilte ikke bra i det hele tatt, verken individuelt eller som et lag. I første omgang hadde vi store problemer med å holde dem unna vårt egen målgård, sa Rangnick.

– Baklengsmålet var nok et eksempel på at vi lar motstanderen få skyte helt upresset, sa United-sjefen videre.

Traff metallet

United var nærmest scoring da Fernandes knallet en ball i tverrliggeren etter 67 minutter. Der burde han tatt vertene i ledelsen på en 45-graderspasning fra Nemanja Matic.

Den misbrukte sjansen vekket Manchester United og hjemmepublikummet. Like etter ble et hodemål fra Cristiano Ronaldo korrekt annullert for offside. Samme mann var farlig frampå minuttet senere.

Men den gode perioden ebbet ut, og i stedet var det Wolves som skulle sette ballen i nettet. Noen minutter tidligere hadde Romain Saïss sendt et frispark i tverrliggeren, men United-keeper David de Gea virket da å ha kontroll på situasjonen.

Borteseieren var «ulvenes» første mot Manchester United i ligaen siden februar 1980.

Steppet inn

Wolverhampton var det klart beste laget før pause. Gjestene dominerte på midtbanen og kom til hele 15 avslutninger. Ingen bortelag har tidligere greid et så høyt antall i en første omgang på Old Trafford siden Opta begynte å registrere skuddstatistikk i 2003.

– De spilte med nesten fire-fem midtbanespillere, og det gjorde at vi særlig trøblet med å ha kontroll sentralt i banen. Vi må innrømme at de vant fortjent, forklarte Rangnick.

United-spillerne slurvet mye og hadde mange tekniske feil. Phil Jones hadde derimot en god omgang i midtforsvaret. Den skadeplagede stopperen klarte seg bra som erstatter for kaptein Harry Maguire.

Jones fikk jubel og applaus fra tribunene for hver gode involvering. Han hadde ikke spilt en ligakamp siden januar 2020.

Gjerrige

Det var ingen overraskelse at mandagens oppgjør ble av det målfattige slaget. United har ofte vært scoringssky under Rangnick, mens Wolverhampton kom til Manchester med kun 13 mål på 18 PL-kamper. De oransjekleddes åtte siste kamper har enten endt 1-0, 0-0 eller 0-1.

En plassering blant de fire beste på tabellen er fortsatt mulig for United, men rivaler som Tottenham og Arsenal spiller bedre om dagen og har styrket sine sjanser til å ta seg til mesterligaen neste sesong.

Neste ligakamp for United er borte mot Steven Gerrard-ledede Aston Villa 15. januar. Fem dager før møtes lagene i FA-cupens tredje runde i Manchester.

Manchester United – Wolverhampton 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 João Moutinho (81).

Dommer: Mike Dean.

Gult kort: Scott McTominay, Luke Shaw, Nemanja Matic, Manchester U., José Sá, Wolverhampton.

Manchester U. (4-2-2-2): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka (Anthony Elanga fra 83.), Phil Jones, Raphaël Varane, Luke Shaw – Scott McTominay, Nemanja Matic – Mason Greenwood (Bruno Fernandes fra 59.), Jadon Sancho (Marcus Rashford fra 75.) – Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo.

Wolverhampton (3-4-3): José Sá – Max Kilman, Conor Coady, Romain Saïss – Nélson Semedo, Rúben Neves, João Moutinho, Fernando Marçal – Francisco Trincão (Adama Traoré fra 65.), Raúl Jiménez (Fábio Silva fra 80.), Daniel Podence (Leander Dendoncker fra 87.).