Sport

Iversen hopper av Tour de Ski: – Har ingen energi

Emil Iversen har bestemt seg for å stå over resten av Tour de Ski. Trønderen stiller ikke til start i kvartfinalen til lørdagens klassiske sprintrenn i Oberstdorf.

Det melder Norges Skiforbund. Iversen har tatt avgjørelsen i samråd med trenertemaet.

– Jeg har ingen energi, sier trønderen.

30-åringen har reist tilbake til utøverhotellet. Iversen har slitt under Tour de Ski og har i flere dager lekt med tanken om å reise hjem.

Han startet det nye året med å ta seg videre fra sprintprologen.

Bestetid

Johannes Høsflot Klæbo blir mannen å stoppe på Tour de Skis fjerde etappe. Han innledet 2022 med bestetid i sprintkvalifiseringen i Oberstdorf.

Sammenlagtlederen slo den russiske toeren Aleksandr Terentjev med halvannet sekund. De norske langrennsgutta leverte en sterk prolog og hadde fem løpere inne blant de åtte beste.

Norge får med seg sju løpere av ni mulige i kvartfinalene til lørdagens klassiske sprint. Erik Valnes var tredje raskest i prologen og ble slått med 2,37 sekunder. Deretter fulgte Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg og Even Northug på plassene seks til åtte.

I tillegg var Martin Løwstrøm Nyenget og Emil Iversen innenfor de 30 beste. Didrik Tønseth røk akkurat utenfor som nummer 31 og misset med fire hundredeler, mens Sjur Røthe havnet på 40.-plass.

Utslagsrundene går fra klokken 12.00. Der blir Klæbo storfavoritt til å gjenta sprinttriumfen fra Tour de Skis åpningsdag.

Trønderen topper 45 sekunder foran toer Golberg sammenlagt etter tre etapper. Etter sprinten skal det hele avgjøres med to distanserenn i Val di Fiemme i Italia mandag og tirsdag.

Seks kvinner videre

Norges langrennskvinner startet det nye året med en bedre sprintkvalifisering enn i Tour de Ski-åpningen. Ane Appelkvist Stenseth var fjerde raskest.

Hun la seg inn 1,61 sekunder bak Finlands overraskende prologvinner Johanna Matintalo i Oberstdorf. Mellom dem var Johanna Hagström (Sverige) og Anamarija Lampic (Slovenia).

– Det er lovende med en så bra start. Det er lenge siden, og dette gir selvtillit foran heatene, sa Stenseth.

Norge får med seg seks av ti løpere til kvinnenes klassiske sprint på Tour de Skis fjerde etappe. Det er bedre uttelling enn sist da kun fire norske gikk videre.

I tillegg til Stenseth avanserte Tiril Udnes Weng (nummer seks), Mathilde Myhrvold (13), Heidi Weng (20), Ragnhild Haga (24) og Lotta Udnes Weng (27). Litt skuffende var det at sprintspesialisten Anna Svendsen ikke klarte å bli blant de 30 beste.

Hun røk ut sammen med Silje Theodorsen, Anne Kjersti Kalvå og Helene Marie Fossesholm.

Tiril Udnes Weng ligger best plassert av de norske i Tour de Ski-sammendraget. Der er hun nummer åtte og 45 sekunder bak Jessie Diggins før lørdagens etappe.

Utslagsrundene starter klokken 12.00.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen