Effektive West Ham i ryggen på Arsenal – sto imot sterk Palace-spurt

(Crystal Palace - West Ham 2-3). Med dødelig effektivitet vant West Ham 3-2 i London-derbyet mot Crystal Palace og er nå bare ett poeng bak byrival Arsenal på den viktige 4.-plassen.

Manuel Lanzini fortsatte å herje med Palace og satte inn både 0-2 og 0-3 etter at Michail Antonio hadde scoret ledermålet. Lanzini har scoret 13 av sine 25 Premier League-mål mot andre London-lag, seks av dem mot Crystal Palace.

Vertene hadde to stolpetreff i første omgang, og mange andre sjanser, men lyktes ikke før Odsonne Édouard reduserte i det 83. minutt på innlegg fra innbytter Michael Olise. Sistnevnte skapte full spenning da han i siste ordinære minutt satte inn 2-3 direkte på frispark fra kant, men West Ham holdt unna gjennom de fire tilleggsminuttene.

David Moyes ledet for 10. gang en Premier League-kamp på 1. nyttårsdag og tangerte dermed rekorden til Alex Ferguson og Arsène Wenger. Han kunne glede seg om en seier som styrker sjansene til mesterligaplass.

West Ham er på 5.-plass ett poeng bak Arsenal. En annen byrival, Tottenham, er ytterligere poenget bak og med to kamper mindre spilt.

12. januar kan West Ham være oppe på fjerdeplass. Det skjer om det blir seier i hengekampen hjemme mot Norwich.

Crystal Palace – West Ham 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Michail Antonio (22), 0-2 Manuel Lanzini (24), 0-3 Lanzini (str. 45), 1-3 Odsonne Edouard (82), 2-3 Michael Olise (90).

Gult kort: Ben Johnson, Arthur Masuaku, West Ham.

Crystal Palace (4-3-3): Vicente Guaita – Joel Ward, Joachim Andersen, Marc Guéhi, Tyrick Mitchell – Jeff Schlupp, Luka Milivojevic (Jean-Philippe Mateta fra 59.), Will Hughes (Jaïro Riedewald fra 74.) – Jordan Ayew, Christian Benteke (Michael Olise fra 67.), Odsonne Edouard.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Vladimír Coufal, Craig Dawson, Issa Diop, Ben Johnson (Arthur Masuaku fra 46.) – Tomás Soucek, Declan Rice – Jarrod Bowen, Manuel Lanzini (Mark Noble fra 87.), Saïd Benrahma (Nikola Vlasic fra 70.) – Michail Antonio.

Premier League fotball menn lørdag, 21. runde:

Arsenal – Manchester C. 1-2, Watford – Tottenham 0-1, Crystal Palace – West Ham 2-3.

Utsatt (pga. koronasmitte): Leicester – Norwich.

Spilles søndag: Brentford – Aston Villa, Everton – Brighton, Leeds – Burnley, Chelsea – Liverpool. Utsatt (pga. koronasmitte): Southampton – Newcastle.

Spilles mandag: Manchester United – Wolverhampton.