Fotball

Grevstad ferdig som styreleder i Brann – hadde ikke tillit

Birger Grevstad trakk seg som styreleder i Brann etter evaluering av sesongen torsdag. Grevstad hadde ikke flertallets tillit.

Birger Grevstad trekker seg som styreleder i Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det opplyser Brann om på sin egen nettside:

«Under punktet om evaluering av styrets arbeid, ba styreleder Birger Grevstad om styrets tillit, noe flertallet av styret ikke hadde. Styreleder tok beslutningen til etterretning og valgte å fratre sitt verv umiddelbart,», opplyser klubben.

Grevstad har sittet i styret i Brann i sju sesonger. Seks av dem har vært som nestleder og én som leder. I den perioden har Brann rykket opp og tatt to medaljer.

«Styret er ikke ferdig med sin evaluering av året, og arbeidet fortsetter de nærmeste dagene», skriver klubben.

«SK Brann takker Birger Grevstad for innsatsen og arbeidet han uselvisk har lagt ned for klubben.», heter det videre i pressemeldingen.

Motgang

Nestleder Siv Skard rykker opp som ny styreleder. Madeleine Giske blir nestleder.

Onsdag ble en trøblete sesong avsluttet med nedrykk i den dramatiske kampen mot Jerv. Der ble 1-1 ved full tid til 4-4 etterfulgt av en straffesparkkonkurranse Brann til slutt tapte 7-8.

I tillegg til svake resultater har den mye omtalte nachspiel-saken preget Bergen og Brann. Skandalefesten på Brann stadion ble holdt natt til 10. august. Den førte til at totalt tre spillere forlot bergensklubben, mens de ni øvrige Brann-deltakerne fikk en skriftlig advarsel.

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og sportssjef Rune Soltvedt har også måttet gi seg i klubben.

Grevstad har vært i søkelyset i etter nachspiel-saken der han ikke ønsket å svare på om han hadde tillit til daglig leder Vibeke Johannesen. Noen dager senere stilte de opp sammen og uttrykte tillit til hverandre.

«Skammens sesong»

Bergenspressen har ikke vært nådige med Brann etter at nedrykket ble klart onsdag.

«Brannus Horribilis», skrev BT-kommentator Anders Pamer og beskrev 2021 som sportsklubbens verste år i fredstid. På forsiden av papiravisen er ordene «Skammens sesong» slått stort opp.

Torsdag trakk også Geirmund Brendesæter seg som styremedlem. Dette var varslet ettersom Brendesæter er trener for Bremnes, som rykket opp til 3. divisjon og skal møte Brann 2 kommende sesong.