vintersport

Dobbelt fransk i Hochfilzen – Bø like utenfor pallen

Tarjei Bø ble spurtslått i kampen om pallplass i Hochfilzen lørdag. Quentin Fillon Maillet vant foran Emilien Jacquelin og Sebastian Samuelsson som slo Simon Desthieux i spurten om tredjeplassen.

Emilien Jacquelin, Quentin Fillon Maillet og Simon Desthieux feirer trippel fransk på jaktstarten.

Oppdatert med fotofinish som viser at Sebastian Samuelsson tok tredjeplassen

Nordmennene hadde ikke all verdens utgangspunkt etter en svak sprint fredag, men bestemann av de norske fra fredagens konkurranse, Tarjei Bø, viste tidlig at han hadde planer om å revansjere seg lørdag.

I likhet med flere nordmenn skjøt han svakt på tredje skyting og da ble det spurt om 3.-plassen, som Samuelsson vant etter fotofinish. Simon Desthieux ble først dømt til å ha kapret 3.-plassen, men etter å ha studert bildene nærmere ble det klart at Samuelsson hindret trippelt fransk.

Emilien Jacquelin endte på 2.-plass bak Fillon Maillet.

Samuelsson tar over den gule ledertrøya fra Vetle Sjåstad Christiansen, som endte på 19.-plass etter to bom.

– Det var gøy så lenge det varte. Jeg er ikke utrolig deprimert av den grunn. Jeg fikk til et ålreit løp i dag, sa Christiansen til NRK etter løpet.

Kühn bommet til slutt

Etter Bø hadde bommet to ganger på tredje skyting, lå han et stykke bak Johannes Kühn og Fillon Maillet i tet før siste serie på standplass.

Med fullt hus siste skyting, kunne Bø kjempe om pallplassen til slutt. Der ble både Samuelsson og Destieux for sterke.

Kühn skjøt feilfritt på sprinten og var lenge feilfri lørdag, men bommet hele tre ganger på siste skyting da han skjøt om seieren med Fillon Maillet.

Franskmannen fikk dermed en enkel seier til slutt.

Langt bak

Sturla Holm Lægreid nøyde seg med én bom og ble nummer ni. Han kjørte seg opp fra 20.-plass.

– Jeg har liksom ikke godfølelsen ved å gå og jage de foran og bruke mye krefter i starten. Jeg må jo kanskje se positivt på det at jeg klatret elleve plasser og er blant topp ti, sa Lægreid etter løpet.

Johannes Thingnes Bø gikk ut over minuttet bak Kühn fra start, men så ut til å klatre på resultatlisten tidlig i løpet. Men, som storebror Bø, kom det to bom på tredje skyting og dermed ble det bare 26.-plass.