Sport

Olsbu Røiseland treer da Sola vant overlegent i Hochfilzen

Marte Olsbu Røiseland leverte perfekt skyting og gikk inn til 3.-plass på skiskyttersprinten i Hochfilzen fredag. Ingen kunne gjøre noe med Hanna Sola.

Hviterusseren var i en egen klasse på en dag der flere av de norske kvinnene leverte solid på skytebanen, men slet betydelig i løypa.

Olsbu Røiseland ble slått med 50,3 sekunder av Sola og dessuten med 3,5 sekunder av toer Justine Braisaz-Bouchet, som hadde to strafferunder.

– Jeg gjør et perfekt løp på skytingen. Og så er det veldig tungt i sporet. Jeg har vært veldig sliten etter Östersund, og så har jeg hatt litt magetrøbbel etter at jeg kom hit, sa Froland-skiskytteren.

Også Ida Lien skjøt feilfritt, og hun kunne glede seg over sin beste verdenscupplassering noensinne. Simostranda-løperen kom i mål 2,2 sekunder bak lagvenninnen Olsbu Røiseland og tok 4.-plassen.

Tiril Eckhoff hadde heller ikke sin beste dag langrennsmessig, men hun fikk en solid opptur etter en tung sesonginnledning. Hun endte på 6.-plass etter ett bomskudd på liggende.

Emilie Kalkenberg bommet én gang på standplass og plasserte seg relativt beskjedent. Ingrid Landmark Tandrevold var enda lenger bak etter sprekk på stående skyting.


Mer fra Dagsavisen