Kühn-seier i Hochfilzen etter fantomavslutning – norsk nedtur

Tyskeren Johannes Kühn måtte tåle et bomskudd på skiskytternes sprint i Hochfilzen, men vant rennet da ingen kunne matche farten hans i løypa.

Kühns sisterunde var av det ville slaget. Flere løpere var foran ham ut fra siste skyting, men løper etter løper måtte se seg slått av tyskeren.

Til slutt ble det Kühn-triumf med 14,3 sekunders margin til toer Martin Ponsiluoma fra Sverige. Hviterusseren Anton Smolskij overrasket ved å ta 3.-plassen.

Best av de norske skiskytterne var Tarjei Bø, som ligger på 5.-plass idet 82 løpere har gått i mål. Han skjøt seg bort fra seieren da han bommet på sitt aller siste skudd og endte 23 sekunder bak Kühn.

Lillebroren hans, regjerende verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø, var rådvill etter et skuffende løp. Han bommet tre ganger på standplass og slet i løypa.

– Jeg følte meg rett og slett skikkelig svak i løypa. Jeg klarte ikke å skyve med beina eller ta i med armene. Jeg feiget ut i svinger og motbakker. Alt var feil. Det var håpløst, sa han til NRK – uten at han kunne forklare hvorfor.

– Det vet jeg ikke. Det er bare det som er status. Jeg må bli sterkere og komme i bedre form. Jeg begynte å tenke på hva jeg kan gjøre, og da blir det helt feil fokus.

Vetle Sjåstad Christiansen ledet verdenscupen sammenlagt før fredagens renn. Han var tidlig et stykke bak de beste i langrennstid. Med ett bomskudd endte han 52,1 sekunder bak vinneren på en foreløpig 15.-plass.

Sturla Holm Lægreid, Sivert Guttorm Bakken og Filip Fjeld Andersen bommet alle to ganger på standplass, og de var dermed sjanseløse på topplasseringer.