Sport

Sykkelstjernen Mark Cavendish overfalt og ranet med kniv i eget hjem

Den britiske sykkelstjernen Mark Cavendish (36) fikk nylig en dramatisk natt da fire maskerte menn tok seg inn i huset hans og truet til seg flere gjenstander.

Cavendish deler historien på Instagram. Det var natt til 27. november at innbruddet skjedde mens han og familien sov. Deretter ble han, kona og barna deres truet med kniv.

Ifølge briten ble han selv angrepet på voldelig vis. To klokker var blant det gjerningsmennene stjal med seg. Cavendish forteller at de hadde stor affeksjonsverdi.

«Mye, mye verre var det å bli frarøvet den følelsen av trygghet, sikkerhet, privatliv og verdighet som alle familier, også min egen, har rett til å ha i sitt eget hjem», skriver 36-åringen.

Cavendish legger til at den marerittaktige opplevelsen har gått hardt innpå familien hans. Han ber også om hjelp til å oppklare hvem som sto bak ranet.

TV 2 var først med å omtale saken i Norge.

Tidligere i uken ble det kjent at Cavendish har forlenget avtalen med Quick-Step. I sommer slo han tilbake etter flere tunge sesonger og vant fire etapper i Tour de France. Med det tangerte han rekorden til Eddy Merckx på 34 etappeseirer i verdens største sykkelritt.

Mer fra Dagsavisen