Fotball

Perlescoringer gjorde Real Madrid til gruppevinner

Toni Kroos og Marco Asensio gjorde to vakre mål da Real Madrid slo Inter 2-0 i tirsdagens gruppefinale i mesterligaen.

Toni Kroos scoret med et langskudd i Real Madrids seier over Inter. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Seieren gir Real Madrid en fordel i trekningen av Champions Leagues åttedelsfinaler. Der blir gruppevinnerne seedet.

Det spanske hjemmelaget tok fortjent ledelsen etter 17 minutter. Fra distanse sendte Kroos med vrista en suser i det lengste hjørnet. Etter scoringen tok Inter over initiativet, men Real var likevel nærmest foran mål.

Like før pause skjøt Rodrygo i metallet. Og i det 79. minutt kom 2-0 da Asensio på utsiden av boksen curlet inn ballen fra skrått hold. 25-åringen hadde bare vært på banen i et par minutter før han slo til med en praktscoring.

Inter måtte spille en drøy halvtime med ti mann. Nicolò Barella ble direkte utvist da VAR oppdaget at han hadde slått Éder Militão i leggen med knyttet neve. Episoden skjedde etter at italieneren ble dyttet inn i reklameskiltene av Militão.

Real Madrid og Inter var allerede før kampstart klare for utslagsspillet i mesterligaen. Spørsmålet var bare hvem som kom til å vinne gruppe D. Det gjorde spanjolene til slutt med fem poengs margin.