KFUM videre etter vilt drama mot FFK – to kamper unna Eliteserien

(Fredrikstad - KFUM Oslo 3-3 e.e.o.,4-5 på straffer). KFUM ledet 2-0 til pause og berget 3-3 på overtid i ekstraomgangene borte mot Fredrikstad mandag. Straffeseier sendte Oslo-laget nærmere Eliteserien i fotball.

Fra krittmerket vant gjestene 5-4. Olav Øbys bom på det aller første straffesparket ble skjebnesvangert for FFK. Den tidligere KFUM-spilleren plasserte ballen i tverrliggeren.

Alle øvrige straffer gikk inn. Dermed er KFUM kun to kamper unna en smått sensasjonell plass på øverste nivå i norsk fotball, men veien er tøff. Søndag skal overraskelseslaget til Grimstad for å møte Jerv, som ble nummer tre i årets 1. divisjon.

Vinneren der skal opp mot laget som tar 14.-plassen i Eliteserien. Det blir enten Stabæk, Brann eller Mjøndalen.

– Det er veldig surrealistisk, jeg er tom for ord. Jeg er veldig glad på guttas vegne, og så er det selvfølgelig deilig å score, sa KFUMs tomålsscorer Bilal Njie til Discovery etter triumfen i snødrevet i Fredrikstad.

To røde

KFUM var klart best før hvilen, men vertene gjorde grep og kviknet til i 2. omgang. Der gjorde Henrik Kjelsrud Johansen seg kapteinsrollen verdig med to scoringer og ordnet ekstraomganger.

– Det her er blytungt. Det er det verste man kan oppleve i fotballen, og det kommer til å gjøre fryktelig vondt i kveld, sier han til Discovery etter kampslutt.

Hjemmelaget trodde seieren var i boks da innbytter Maikel dunket inn 3-2 i det 112. minutt, men med én mann mindre på banen utlignet Njie i det tredje tilleggsminuttet.

Tore André Sørås fikk kort tid før marsjorde for sitt andre gule kort, mens vertenes Ayoub Aleesami fikk det samme etter 3-3-scoringen.

Mellom beina

Fredrikstad så hvassest ut i starten, men det tok ikke lang tid før KFUM tok over og fikk mye rom å boltre seg i. Etter 27 minutter plukket Alagie Sanyang opp ballen og styrte den i nettet under en utrusende FFK-målvakt.

2-0 kom da Njie lurte seg bak Fredrikstad-forsvaret og scoret sikkert på et presist gjennomspill fra Sanyang. Igjen ble ballen satt mellom beina på keeper Håvar Jenssen.

I pausen kom FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Johansen med en nådeløs dom over eget lag.

– Vi er ikke i nærheten. Jeg synes vi er nummer to i det meste, og vi bruker ballen altfor dårlig. Avstandene blir for store, sa han til Discovery.

Stolt

Fredrikstad la om formasjonen og gjorde tre bytter på midtbanen. Det gjorde laget betydelig bedre, og KFUM ble lagt under vedvarende press.

Reduseringsmålet kom etter glitrende angrepsspill i det 64. minutt. Innbytter Nicolay Solberg fant Johansen, som enkelt kunne gjøre 1-2. Samme mann vippet elegant inn utligningen to minutter før ordinær tid.

Mer drama skulle det bli i ekstraomgangene og til slutt på straffer.

– For en berg-og-dal-bane følelsesmessig, og for en mentalitet av gutta. Vi ble presset i andre omgang, og de fikk 2-2, men så kom vi oss til ekstraomganger og tilbake der. Jeg er så stolt og imponert, sa KFUM-trener Jørgen Isnes.

FFK kom til mandagens oppgjør som favoritt. Østfoldingene var nesten hele veien med i kampen om en direkte opprykksplass, men må igjen vente på å ta seg opp igjen etter nedrykket i 2012.

KFUM Oslo har spilt de tre siste sesongene i 1. divisjon. Klubben har overrasket med sterke tabellposisjoner, og i år ble det en femteplass. Tidligere i opprykkskvalifiseringen slo de ut Sogndal.

---

Kvalifisering til Eliteserien, andre kamp:

Fredrikstad - KFUM Oslo 3-3 (0-2) e.e.o. 4-5 på straffer.

Fredrikstad stadion:

Mål: 0-1 Alagie Sanyang (27), 0-2 Bilal Njie (36), 1-2 Henrik Kjelsrud Johansen (64), 2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (88), 3-2 Maikel (112), 3-3 Bilal Njie.