Nedrykksdramaet lever etter Stabæks tap for RBK: – Alt er i våre hender

Det begynner å se farlig ut for Stabæk med tanke på fornyet kontrakt i Eliteserien neste sesong. Bærumslaget ble slått 3-1 av Rosenborg søndag.

Dermed må Stabæk ta poeng mot Odd i siste serierunde for å sikre eliteseriespill neste sesong.

– Vi er alle skuffet. Vi leverer en god prestasjon, men de har litt mer kvalitet foran mål, og det er forskjellen. Vi slipper inn tre mål og da klarer man ikke vinne, sa Stabæk-trener Erik Kjønø til Discovery etter kampen.

Det så lenge lyst ut for Stabæk, men to raske scoringer fra Carlo Holse og Dino Islamovic avgjorde langt på vei kampen. Men så våknet Stabæk. Fitim Azemi reduserte med 20 minutter igjen.

Det endte likevel med tap etter at Anders Konradsen avgjorde for trønderne.

– Jeg synes vi er gode i første omgang, men så pisser vi det bort i andre omgang. Vi er kompakt og skaper overganger. Vi kontrollerer kampen, men så gir vi det bort, sa Stabæk-kaptein Simen Wangberg.

– I våre hender

Til tross for Stabæk-tapet lever likevel nedrykksstriden til siste runde. Stabæk kjemper mot Brann og Mjøndalen om kvalifiseringsplassen som vil gi mulighet for videre spill i toppdivisjonen.

– Ingen av de vant, og det betyr at Brann må vinne i siste kamp, mens vi må ha ett poeng i Skien. Alt er i våre hender. Det er opp til oss, sa Kjønø om nedrykksstriden.

Mjøndalen har best målforskjell av de tre nedrykkstruede lagene, og de vil dermed klatre forbi Stabæk på tabellen om de svart- og blåstripete taper mot Odd.

Rosenborg møter Strømsgodset i serieavslutningen.

Forsiktig

Kampen startet forsiktig der ingen av lagene kom til noen særlig store sjanser. Rosenborg hadde mye ball, men uten å sette bæringene på noen prøver.

Etter hvert i omgangen kom Stabæk mer med og skapte noen sjanser. Den største av dem alle fikk Tomás Podstawski da han på innlegg fra Victor Wernersson headet ballen i tverrligger og over.

I pausen gjorde RBK-trener Åge Hareide grep og tok ut en friskmeldt Emil Konradsen Ceïde. Inn kom Stefano Vecchia som har vært svært frisk for trønderne denne sesongen.

Etter å ha hatt mye ball fikk til slutt Rosenborg hull på byllen. Olaus Skarsem kom ned på kanten og slo ballen inn i feltet. Der kom Holse og hamret ballen i hjørnet.

– Det var bra. Første omgang var dårlig, men vi kommer mer med i 2. omgang. Det var godt å få score i dag, sa Holse.

Verre

Og vondt skulle fort bli til verre for Stabæk. Fire minutter senere stanget Islamovic inn 2-0 på et flott innlegg fra Adam Andersson.

Etter scoringene hadde Stabæk farligheter, og fikk til slutt betalt. Azemi kom gjennom og alene med André Hansen var han iskald og satte ballen i mål.

I det 75. minutt ble det imidlertid fort mørkt igjen for Stabæk da Anders Konradsen fikk en enkel jobb med å bredside inn 3-1.

---

Eliteserien, runde 29

Stabæk – Rosenborg 1-3 (0-0)

Nadderud

Mål: 0-1 Carlo Holse (55), 0-2 Dino Islamovic (59), 1-2 Fitim Azemi (72), 1-3 Anders Konradsen (74).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Tomás, Stabæk, Olaus Skarsem, Rosenborg.

Stabæk (3-5-2): Marcus Sandberg – Kasper Pedersen (Mathis Bolly fra 65.), Simen Wangberg, Nicolas Pignatel Jenssen – Sturla Ottesen, Fredrik Haugen, Tomás (Herman Geelmuyden fra 82.), Markus Solbakken, Victor Wernersson – Fitim Azemi, Oliver Edvardsen.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Carlo Holse, Markus Henriksen, Olaus Skarsem (Anders Konradsen fra 70.) – Emil Konradsen Ceide (Stefano Vecchia fra 45.), Dino Islamovic, Noah Holm (Edvard Tagseth fra 71.).

Fotball Eliteserien menn søndag, 29. runde:

Bodø/Glimt – Brann 2-2 (1-0), Molde – Lillestrøm 3-3 (0-1), Sandefjord – Kristiansund 3-2 (3-0), Sarpsborg – Tromsø 0-1 (0-1), Stabæk – Rosenborg 1-3 (0-0), Strømsgodset – Haugesund 0-0, Viking – Odd 3-1 (1-1), Vålerenga – Mjøndalen 2-0 (0-0).