Glimt rotet bort matchballen da Brann utlignet på overtid

En bråte misbrukte sjanser gjorde at Bodø/Glimt fortsatt kan miste gullet i Eliteserien. Søndag kastet de bort en tomålsledelse mot nedrykkstruede Brann.

Dermed trenger bodøværingene fortsatt poeng borte mot Mjøndalen i siste serierunde for å sikre gullet. Brann har samtidig håp om å berge kvalifiseringsspill og unngå nedrykk til 1. divisjon.

Bård Finne ble helten over to minutter på overtid. Han hadde nettopp blitt byttet inn og fikk stå alene og sette inn 2-2 etter en corner.

– Det er viktig. Slik jeg forstår det, betyr det vel at vi kan berge oss uten at det avgjøres på målforskjell i siste runde også. Det må vi ta med oss, sa Finne til Discovery.

Brann er to poeng bak Stabæk og ett foran Mjøndalen før de spiller hjemme mot Sarpsborg i siste runde.

– Vi er fortsatt avhengige av å vinne, men da har vi muligheten. Når du kommer til Bodø og napper det fra dem i siste sekund … det må du være fornøyd med. De avgir nesten aldri poeng her.

Sjansefest

Glimt spilte festfotball på Aspmyra søndag kveld og fikk Brann til å se ut som amatører i deler av kampen – særlig før pause. Med flyt kunne det stått 6-0 eller 7-0 halvveis, med gultrøyene var sparsommelige med kruttet foran motstanderens mål.

Det gjorde ikke så mye, all den tid Glimt hadde tatt ledelsen allerede etter tre minutter. Forsvarsbautaen Brede Moe tuppet inn returen etter at Ulrik Saltnes' heading fra en corner ble stanset.

Minuttene som fulgte inneholdt en Glimt-dominans av de sjeldne, med unntak av når det skulle avsluttes. Amahl Pellegrino brente to kjempesjanser alene med keeper, mens også Saltnes, Ola Solbakken og Erik Botheim kom til kort når bare Brann-keeper Lennart Grill sto mellom dem og mål.

– Vi er veldig heldige som ikke ligger under mer enn 0-1, fastslo Brann-trener Eirik Horneland overfor Discovery i pausen.

Vrient

Det ble noe mer fres over hans nedrykkstruede Brann-lag etter pause, men det var stadig Glimt som skapte de største sjansene.

Etter 55 minutter var Grill også nær ved å rote det skikkelig til. Han bommet på ballen da han skulle slå unna en corner, men ble berget av stolpen.

Bare ett mål bak og betydelig bedre spill etter hvilen øynet Brann et håp, men det ble effektivt ødelagt av Glimt-kaptein Saltnes etter 66 minutter. Han fikk ballen på kanten av 16-meteren etter et pent angrep og sendte en markkryper i mål helt borte ved stolpen.

Vill avslutning

Spenning skulle det likevel bli. Glimt-forsvaret var brått fraværende da Felix Horn Myhre slo inn i feltet etter 78 minutter. Robert Taylor på motsatt side slo tilbake mot 17-åringen Niklas Jensen Wassberg, som enkelt kunne styre inn 1-2.

Glimt skulle få nye muligheter til å punktere kampen. Pellegrino traff stolpen etter 83 minutter, før Erik Botheim fikk to returer og ble stoppet av Grill.

Nye Glimt-sjanser fulgte, men ingen av dem ga tellende resultat. I stedet var sjokket et faktum da Bård Finne scoret på en corner to minutter på overtid og ordnet uavgjort for gjestene.

Glimt var seriemester i mange minutter søndag, men toer Moldes snuoperasjon og til slutt 3-3 hjemme mot LSK var godt nok til å holde liv i håpet ettersom gultrøyene mistet seieren mot Brann.

---

Eliteserien, runde 29

Bodø/Glimt – Brann 2-2 (1-0)

Aspmyra, 5038 tilskuere.

Mål: 1-0 Brede Moe (3), 2-0 Ulrik Saltnes (66), 2-1 Niklas Jensen Wassberg (78), 2-2 Bård Finne (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Morten Konradsen (Marius Høibråten fra 86.) – Hugo Vetlesen (Elias Kristoffersen Hagen fra 70.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Erik Botheim, Amahl Pellegrino.

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Runar Hove, Ole Martin Kolskogen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Bård Finne fra 90.) – Petter Strand, Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

Fotball Eliteserien menn søndag, 29. runde:

Bodø/Glimt – Brann 2-2 (1-0), Molde – Lillestrøm 3-3 (0-1), Sandefjord – Kristiansund 3-2 (3-0), Sarpsborg – Tromsø 0-1 (0-1), Stabæk – Rosenborg 1-3 (0-0), Strømsgodset – Haugesund 0-0, Viking – Odd 3-1 (1-1), Vålerenga – Mjøndalen 2-0 (0-0).