vintersport

Olsbu Røiseland vant jaktstarten i Östersund: – Utrolig kult

Marte Olsbu Røiseland tok inn 48 sekunder og vant jaktstarten i Östersund lørdag. Det var hennes første verdenscupseier for sesongen.

Marte Olsbu Røiseland vant jaktstarten i Östersund lørdag.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Røiseland gikk ut 48 sekunder bak østerrikske Lisa Theresa Hauser og leverte et flott løp. Med kun én bom og god fart i sporet sikret hun seg sin tiende verdenscupseier totalt. Hun vant samme øvelse i Östersund i mars i år.

Anaïs Bescond ble nummer to, mens Anaïs Chevalier-Bouchet tok 3.-plassen. Hauser ble nummer fire.

Røiseland skjøt feilfritt på første skyting og gikk ut 36 sekunder bak Hauser. Deretter satte hun opp farten i sporet.

– Det var utrolig kult å vinne når det er tre som skyter fullt hus. Det ble en skikkelig jaktstart og jeg er godt fornøyd med at jeg kunne gå seirende ut av den, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Hun fortsatte å levere og skjøt feilfritt også på annen skyting. Hun senket dermed forspranget til Hauser ned til 20 sekunder. På den tredje skytingen var det svenske Elvira Öberg som kom inn i front, men hun bommet to ganger. Røiseland bommet én gang.

Seiersjakt

Dermed var Hauser tilbake i ledelsen etter en ny feilfri serie. Deretter tok de andre inn på Hauser foran siste skyting. Der bommet både Hanna Öberg og Elvira Öberg. Dermed kunne Røiseland jakte seier mot antatt svakere motstandere rent fartsmessig.

Det gjorde hun mesterlig og vant med snaue fem sekunder på Bescond.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 15, mens Emilie Kalkenberg gled inn til 21.-plass.

Tiril Eckhoff startet 1.22 minutt bak, men etter en god start i sporet fikk hun en bom på første skyting, noe som sendte henne ut 1.37 bak Hauser. Hun fikk det ikke helt til å stemme resten av løpet og endte på 28.-plass med fire bom totalt.

Karoline Knotten ble nummer 37, mens Ida Lien kom inn på 52.-plass.