Sport

Enkel remis for Carlsen – forsvarte VM-ledelsen med svarte brikker

Magnus Carlsen beholdt forspranget i sjakk-VM mot Jan Nepomnjasjtsjij etter en kontrollert remis lørdag. Partiet var over etter bare to og en halv time.

Magnus Carlsen fikk en kjapp remis i VM lørdag. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Den regjerende verdensmesteren leder dermed 4-3 etter at halvparten av de 14 partiene i VM er unnagjort. Carlsens seier i fredagens maratonparti gjør at nordmannen er i føringen etter at sjakk-VM åpnet med fem strake remis.

– Jeg klarte ikke å sove i går, jeg var altfor opprømt. Jeg følte meg sliten i dag, men tenkte at han hadde det verre, sa Carlsen til Chess24 etter den raske remisen.

Lørdagens parti var langt kortere enn oppgjøret dagen før. Mens fredagens duell trengte 136 trekk før avgjørelsen falt, endte det med remis etter kun 41 trekk dagen derpå.

– Greit med et litt kort parti etter gårsdagen, oppsummerte Carlsen til NRK.

Enkelt

Det så tidlig ut til å gå mot uavgjort. Etter 20 trekk var det dødt løp etter at Nepomnjasjtsjij hadde gjort et svakt valg.

Det ble ingen dårlig tid på klokka denne gangen. De to spillere nådde kjapt tidskontrollen ved 40 trekk og ble enige om remis like etterpå.

Tittelgrossist

Magnus Carlsen har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. Han har vunnet dueller mot Vishy Anand (to ganger), Sergej Karjakin og Fabiano Caruana. Forrige mesterskap ble spilt i 2018.

Førstemann til 7,5 poeng blir verdensmester. Et eventuelt omspill skjer 15. desember.

Det åttende partiet spilles søndag.