Sport

Manchester City stormet mot tabelltoppen

(Watford - Manchester City 1-3). Manchester City har for alvor fått fart på maskineriet og banket Watford 3-1 lørdag. Laget inntok Premier League-teten med sin femte strake trepoenger.

De lyseblå utnyttet dermed Chelseas tap for West Ham tidligere på dagen. Tittelforsvareren er dermed to poeng foran laget som toppet tabellen foran helgens runde. Ett poeng mellom dem ligger Liverpool.

City var soleklart best før pause. Allerede etter fire minutter stanget Raheem Sterling inn gjestenes 1-0-scoring. Muligheten oppsto da Bernardo plukket opp en svak Watford-klarering og slo en ypperlig ball ut til Phil Foden, som deretter la inn perfekt mot bakre stolpe.

Etter en halvtime doblet nevnte Bernardo ledelsen. Midtbaneeleganten tråklet seg forbi et par Watford-forsvarere og dunket inn en keeperretur. Han hadde i forkant selv startet angrepet med en stikker til Ilkay Gündogan.

Portugiseren ble tomålsscorer i det 63. minutt. Han fintet ut Danny Rose og la ballen i motsatt hjørne.

Watford fikk inn en redusering ti minutter senere. Cucho Hernández gjorde det på egen retur etter først å ha truffet stolpen, men vertene var aldri i nærheten av et sensasjonelt comeback.

KAMPFAKTA

Watford – Manchester C. 1-3 (0-2)

20.673 tilskuere.

Mål: 0-1 Raheem Sterling (4), 0-2 Bernardo (31), 0-3 Bernardo (63), 1-3 Cucho Hernández (74).

Dommer: Kevin Friend.

Gult kort: Joshua King, Danny Rose, Craig Cathcart, Watford.

Watford (4-3-3): Daniel Bachmann – Kiko, William Troost-Ekong, Craig Cathcart, Danny Rose (Jeremy Ngakia fra 71.) – Moussa Sissoko, Imran Louza (Cucho Hernández fra 46.), Tom Cleverley (Juraj Kucka fra 46.) – Emmanuel Dennis, Joshua King, João Pedro.

Manchester C. (4-3-3): Ederson – Kyle Walker, Rúben Dias, Aymeric Laporte, João Cancelo – Ilkay Gündogan (Kevin De Bruyne fra 67.), Rodrigo, Bernardo – Raheem Sterling, Phil Foden (Gabriel Jesus fra 76.), Jack Grealish (Riyad Mahrez fra 67.).

Premier League menn lørdag, 15. runde:

West Ham – Chelsea 3-2, Newcastle – Burnley 1-0, Southampton – Brighton 1-1, Wolverhampton – Liverpool 0-1, Watford – Manchester C. 1-3.

Spilles søndag: Leeds – Brentford, Manchester U. – Crystal Palace, Tottenham – Norwich, Aston Villa – Leicester.

Spilles mandag: Everton – Arsenal.