Kontroversiell dømming da Bayern vant toppkampen etter Haalands scoring: – Skandale

(Borussia Dortmund - Batern München 2-3). Erling Braut Haaland scoret, men Borussia Dortmund tapte 2-3 for Bayern München lørdag. Flere avgjørende dommeravgjørelser ble snakkisen etter storoppgjøret.

Målet til Haaland like etter pause kom med høyrefoten. Skuddet gikk stang inn og sørget for en viktig utligning for Dortmund.

Tidligere i oppgjøret fikk vertene en drømmestart da Julian Brandt banket inn 1-0 etter bare fem minutter.

Men Dortmund var ikke lenge i himmelen. Kun fire minutter senere gjorde Lewandowski som han alltid gjør og utlignet. Målet kom etter en tabbe av Mats Hummels.

Like før pause scoret Bayern igjen etter en feil hos Dortmund. Raphaël Guerreiro klarerte rett i Hummels, og ballen endte hos Kingsley Coman. Han banket inn 2-1 til gjestene.

Haaland ordnet 2-2 kort tid etter hvilen. Like etter ble Dortmund muligens snytt for straffe.

Istedenfor var det Bayern som skulle få den muligheten etter 75 minutter. Et innlegg traff armen til Hummels, som var involvert i alle Dortmunds baklengsmål. Fra krittmerket sikret Lewandowski 3-2-seier for Bayern.

– Det var en veldig god kamp. Jeg synes det er en skandale det som skjedde med dommeren. Jeg spurte han hvorfor han ikke gikk for å sjekke, men han sa at det ikke var noen grunn til det. Han var arrogant, jeg sier ikke mer enn det, sa Haaland til Viaplay etter tapet.

Dommerfrustrasjon

Lagkamerat Jude Bellingham følte seg også snytt.

– For meg var det ikke straffe. Han så ikke engang ballen. Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

Felix Swayer som dømte kampen, ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandalen i Tyskland i 2005. Han aksepterte en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

Dortmund-trener Marco Rose var rasende etter begge straffesituasjonene og fikk gult kort ved begge anledninger. Dermed måtte han se slutten av kampen fra tribunen.

Dortmund-tabber

Kampen kunne knapt ha åpnet bedre for Dortmund. Jude Bellingham slo en nydelig pasning over forsvaret til Bayern, og Brandt dro lekkert av Alphonso Davies og styrte ballen i nettet.

Så startet marerittet for Hummels. Hans første tabbe førte til 1-1 etter ni minutter.

I en 1. omgang flust av sjanser var det Dortmunds tabber som skulle gi Bayern ledelsen til pause. Coman avsluttet i likhet med Lewandowski kontant da muligheten åpnet seg.

Sikker i avslutningsøyeblikket var også Haaland etter 47 minutter, til tross for at han måtte skyte med «feil» fot. Fra hjørnet av boksen med høyreslegga skrudde Haaland inn 2-2.

Dortmund ropte på straffe like etter utligningen, da Marco Reus ble spilt gjennom av Haaland og taklet innenfor Bayerns 16-meter. Dommer Zwayer lot være å dømme straffe, og VAR fant ingen grunn til å endre på den avgjørelsen.

– Klar straffe, mente Haaland.

Byttet ut

Målscorer Julian Brandt falt stygt etter en hodeduell etter 66 minutter og måtte byttes ut. Tyskeren var ved bevissthet da han ble brakt av banen med båre.

Haaland ble tatt av etter drøyt 80 minutter. Det var aldri ventet at han ville fullføre kampen, som var hans første fra start etter skadetrøbbelet i oktober og november.

– Jeg føler meg bedriten. Jeg er sliten. Derfor kunne jeg ikke spille 90 minutter.

Dermed tapte Haaland for sjette gang på like mange forsøk mot Bayern.

Målet til Haaland var hans ellevte for sesongen. Lewandowski ligger øverst på toppscorerlisten med 15 mål. Haaland ligger på 3.-plass, ett bak Patrik Schick, som scoret fire mål for Leverkusen på under en halvtime tidligere lørdag.

Bayern får med seieren en luke på toppen av tabellen. De regjerende seriemesterne ligger fire poeng foran Dortmund.

1. Bundesliga menn lørdag, 14. runde:

Borussia Dortmund – Bayern München 2-3 (1-2)

Mål: 1-0 Julian Brandt (4), 1-1 Robert Lewandowski (8), 1-2 Kingsley Coman (43), 2-2 Erling Braut Haaland (47), 2-3 Lewandowski (str. 76).

15.000 tilskuere.

Erling Braut Haaland spilte 81 minutter for Borussia Dortmund.

Arminia Bielefeld – Köln 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Salih Özcan (17), 1-1 Bryan Lasme (59).

8231 tilskuere.

Augsburg – Bochum 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Sebastian Polter (23), 0-2 Gerrit Holtmann (40), 0-3 Polter (45), 1-3 Michael Gregoritsch (57), 2-3 Daniel Caligiuri (str. 86).

Leverkusen – Greuther Fürth 7-1 (3-1)

Mål: 1-0 Amine Adli (12), 2-0 Edmond Tapsoba (17), 2-1 Jeremy Dudziak (33), 3-1 Piero Hincapie (45), 4-1 Patrik Schick (49), 5-1 Schick (69), 6-1 Schick (74), 7-1 Schick (76).

10.500 tilskuere.

Håvard Nielsen spilte 30 minutter som innbytter for Greuther Fürth.

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 3-2 (2-1)

Mål: 0-1 Rafael Santos Borré (15), 1-1 Dennis Geiger (24), 2-1 Georginio Rutter (30), 3-1 Diadie Samassékou (59), 3-2 Gonçalo Paciência (72).

Håvard Nordtveit spilte to minutter som innbytter for Hoffenheim, Jens Petter Hauge spilte 22 minutter som innbytter for Eintracht Frankfurt.

Mainz – Wolfsburg 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Jonathan Burkardt (2), 2-0 Anton Stach (4), 3-0 Maxence Lacroix (selvmål 90).