Sport

Historiske Warholm: – Jeg blir motivert av å skrive historie

Karsten Warholm var stolt over å bli den første nordmannen til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden. Han tror ikke han blir den siste.

Etter sin beste sesong i karrieren fikk Warholm onsdag beviset på hvor bra det er i internasjonal sammenheng. Prisen fikk han utdelt av president i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) Sebastian Coe.

Warholm klinket til med OL-gull og verdensrekorden 45,94 på 400 meter hekk i Tokyo. I tillegg gikk han til topps i Diamond League.

Prisen til WA har blitt delt ut siden 1988. Det er sju år før Warholm ble født. Onsdag ble han historisk som den første nordmannen til å motta prisen.

– For å være ærlig, liker jeg det. Jeg vil ikke lyve. Jeg blir litt motivert av å skrive historie. Jeg er en stolt nordmann, så det er enda bedre å skape historie i Norge også. Nå er jeg den første til å vinne den, og ingen vil slå meg der, sa Warholm til NTB.

– Ikke den siste

På den første listen med ti nominerte utøvere var også Jakob Ingebrigtsen. Han forsvant ut da listen ble halvert.

– Forhåpentligvis blir det flere nordmenn i framtiden. Vi har noen talenter som kommer opp og mange gode friidrettsutøvere i Norge nå. Jeg er kanskje den første, men jeg tror ikke den siste, sa Warholm.

Utøveren fra Ulsteinvik erkjenner at det sensasjonelle OL-gullet har endret litt på livet hans, men han mener det er behagelig nok i Norge og Oslo.

– Jeg synes nordmenn er jordnære, men åpenbart kommer det flere folk som vil prate, ta selfier og få autografer. Spesielt barn, og det liker jeg. Ikke bare på grunn av at jeg blir sett, men jeg føler jeg kan inspirere folk på et vis, forklarte han.

Mye blest

– Å løpe 400 meter på en bane og hoppe over hindre er ganske enkelt. Men når man ser hvor mye av det jeg gjør, gir til mennesker, er det noe av det som gjør det enda mer verdt det.

2022-sesongen har VM, EM og Diamond League på menyen for Warholm. Det kan gi enda mer oppmerksomhet for 25-åringen, som vet hvordan han eventuelt kan bli kvitt den:

– Da kan jeg bare løpe saktere, men jeg ser ikke på det som et alternativ, smilte han.


Nyeste fra Dagsavisen.no: