«Drammen-oppgjør» i semifinalen i USA

Ronny Deilas New York City FC er klare for semifinalen i MLS-sluttspillet etter seier i straffesparkkonkurranse mot New England Revolution.

Kampen endte 2-2 etter ekstraomganger. New York City satte sine fire første straffer i mål, mens New England Revolution satte tre av fire.

Den avgjørende straffen falt dermed til New York og midtstopper Alexander Callens. Peruaneren satte ballen i mål, og de lyseblå kunne slippe jubelen løs.

Dermed møter den tidligere Strømsgodset- og Vålerenga-treneren Philadelphia Union og norske Jakob Glesnes i semifinale 5. desember. Også Glesnes med flere år bak seg i Strømsgodset.

Deilas lag åpnet kampen best, og gikk opp i ledelsen etter 3 minutter med et flott lagmål. Etter kombinasjoner rundt straffefeltet fikk høyreback Tayvon Gray ballen på flanken. Han fikk god tid til å slå innlegg, og ballen havnet hos Santiago Rodriguez, som satte ballen kontant i mål.

Bare minutter senere utlignet hjemmelaget på et godt slått frispark. Spiss Adam Buksa var høyest og kunne heade ballen i mål.

Flere mål ble det ikke før full tid, og lagene gikk videre til ekstraomganger. New York trodde de hadde vunnet kampen i det 109. minutt da argentineren Valentin Castellanos satte 2-1 med hodet.

Kun noen minutter senere fikk samme mann sitt andre gule kort for en sen takling, og med ti mann på banen bukket de til slutt under for presset fra New England. Etter 118 minutter dukket Tajon Buchanan på bakre stolpe og utlignet på hel volley.

Den andre semifinalen blir et oppgjør mellom Portland Timbers og Real Salt Lake.