Bandyrunden: Sliteseier for redusert Ready, Ullevål snudde og vant

Et redusert Ready vant sin femte strake kamp onsdag, mens Ullevål snudde og slo Drammen. Ullern og Skeid tapte.

Som alltid starter vi med Ready, som kom til den tøffe hjemmekampen mot Sarpsborg uten kaptein Isac Jerner og den store stjernen Iskander Nugmanov, samt Jacob Rønneberg, som har vært ute siden seriestart. Var det dermed duket for en aldri så liten oddsbombe mot Sarpsborg? Nei, men ikke langt unna.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Ready er ubeseiret

Etter en målløs 1. omgang (!), skrudde Ready om i 2. omgang. Deres svenske nysignering Gustav Eriksson hadde målgivende pasning til vikarierende kaptein Aksel Trygstad Lamache etter 50 minutter, før han selv sørget for 2–0 på straffe like etter.

Evigunge Christer Lystad reduserte til 1–2 med fem minutter igjen, men Ready klarte å holde unna.

Seieren gjør at Ready stadig er ubeseiret i Eliteserien. Fem kamper har gitt fem seirer og 35–6 i målforskjell. Bare ett lag står med fem seirer på fem mulige – Stabæk. De imponerte ikke stort mot Høvik borte, men tok de to nødvendige poengene og vant 6–2 for å stadig toppe serien med bedre målforskjell enn Ready.

Det er bare å ringe rundt 15. desember i kalenderen. Da er det nemlig duket for storoppgjør mellom Ready og Stabæk på Gressbanen. Den er det virkelig verdt å få med seg!

Fjerde på rad for Ullevål

Ullevål startet svakt og tapte 1–6 for Ready i første kamp, men har virkelig fått opp farten siden den gang. I tur og orden har de slått Ullern 5-0, Sarpsborg 3–1 og Skeid 3–1. Onsdag fikk laget seg en ny opptur da de slo Drammen 2–1. De lå under 0–1 til pause etter at Marius Mørch Andersen scoret minuttet før pause.

I den andre omgangen scoret Greger Svenn utligningsmålet etter 53 minutter, da Ullevål var en mann mindre. Sju minutter før slutt ble Timian Strømdahl Fossli den store helten da han scoret seiersmålet etter pasning fra kaptein Jonas Tjomsland.

Ullevål har dermed vunnet fire kamper på rad og står kun med ett tap på de fem første kampene.

Ullern og Skeid med nye tap

Ullern sjokkerte hjemme mot Mjøndalen og ledet 1–0 etter åtte minutter etter scoring av Vemund Thorkildsen, men tre mål av MIFs to russere de neste 25 minuttene gjorde at bruntrøyene ledet 3–1 til pause. Jon Henrik Heyerdahl skapte ny spenning i kampen da han reduserte til 2–3 etter 52 minutter, og da levde oppgjøret virkelig.

Mjøndalens stjernerusser Alexander Serov fastsatte sluttresultatet til 4–2 30 sekunder før slutt. Ullern står stadig med én seier – 4–3 borte over Solberg. Den kan fort vise seg å bli gull verdt på tampen av sesongen i bunnkampen mot Høvik og Skeid.

For Skeid fikk det blytungt i Solbergelva og tapte hele 0–10 for Solberg. De ligger dermed sist med ett poeng.

---

Eliteserien bandy onsdag, 5. runde:

Solberg – Skeid 10-0, Ullern – Mjøndalen 2-4, Ullevål – Drammen 2-1, Høvik – Stabæk 2-6, Ready – Sarpsborg 2–1.

Stillingen: 1) Stabæk 10, 2) Ready 10, 3) Ullevål 8, 4) Solberg 6, 5) Drammen 6, 6) Mjøndalen 4, 7) Sarpsborg 2, 8) Ullern 2, 9) Høvik 1, 10) Skeid 1.