Sport

VM-regionen innfører koronapass-krav: Fortsatt plan om mange på tribunen

Spanske myndigheter strammer grepet for å takle en ny koronabølge. Arrangøren satser likevel på opp til 80 prosent av tilskuerkapasiteten under håndball-VM.

Håndballjentene kommer til å få bra med publikum på tribunen under håndball-VM med mindre myndighetene i Spania tar til drastiske grep. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

De to foregående mesterskapene for kvinner (EM 2020 og årets OL) ble spilt for tomme tribuner.

Tilskuerproblematikken er oppe på de daglige møtene i arrangementskomiteen.

– 80 prosent, svarer VMs pressesjef José Antonio Hurtado på NTBs spørsmål om hvor mange som slipper inn på tribunene.

Det kan komme til å endre seg. Også Spania opplever sterkt økende smittetall om dagen. Myndighetene i Valencia-regionen (der Norge skal spille) besluttet mandag å pålegge koronapass-sjekk blant annet for besøk i barer og restauranter, kino og konserter. Det er ventet at også idrettsarrangementer vil falle inn under samme protokoll.

Koronapass-kravet vil trolig gjelde fra slutten av denne uka. Spania har en stor utfartsperiode foran seg 6. til 8. desember. Den starter med den spanske grunnlovsdagen.

Norge deltar i puljespill og hovedrunde (totalt seks kamper) i Pabellón Ciutat de Castelló i byen Castellón. Der vil det maksimalt kunne komme inn 4100 tilskuere så lenge 80-prosentprinsippet gjelder.

Norge møter Kasakhstan (fredag), Iran (søndag) og Romania (tirsdag neste uke) i sine første kamper.