Sport

Tutta gjør golfcomeback som lagleder– blir Europas kaptein i Solheim Cup

Suzann Pettersen (40) har fått oppgaven som Europas lagleder i Solheim Cup i september 2023. Hun la opp som golfspiller for to år siden.

Tutta avsluttet karrieren med stil da hun avgjorde Solheim Cup og sikret europeisk sammenlagtseier i 2019. Nå vender hun tilbake til idretten hun elsker.

– Det er den største æren i min karriere å bli utnevnt til Solheim Cup-kaptein. Det blir kjempekult å få lov til lede disse unge spillerne, sier Pettersen til TV 2.

Hun gjør ikke comeback som spiller. Da spørsmålet om å bli kaptein dukket opp, visste hun umiddelbart hva svaret ville bli.

– Det føles på en måte naturlig, og tiden var inne. For jeg vil gjerne være kaptein mens jeg fortsatt kjenner mange og har en god relasjon til de fleste spillerne.

Lagturneringen mellom USA og Europa spilles i Spania 18.-24. september om to år. Det er blitt europeisk seier i de to siste utgavene, senest nå i høst.

Pettersen deltok i Solheim Cup ni ganger som aktiv. Hun kunne juble for tittelsuksess i 2003, 2011, 2013 og 2019. Individuelt tok hun 15 seirer på LPGA-touren.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen