Sport

Dato for klubb-VM klart – Chelsea må utsette to ligakamper

VM for klubblag skal spilles 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal mesterligavinner Chelsea representere Europa.

Chelsea skal spille VM for klubblag neste år. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Chelsea var satt opp med Premier League-kamper mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og disse vil bli satt til datoer enten før eller etter på grunn av turneringen i De forente arabiske emirater på nyåret.

Den engelske serielederen møter Copa Libertadores-vinner Palmeiras fra Brasil i semifinalen. De andre lagene i turneringen er Al Ahly (Egypt), Al Hilal (Saudi-Arabia), Monterrey (Mexico), Auckland City (New Zealand) og Al Jazira (De forente arabiske emirater).

Klubb-VM skulle blitt avholdt i Japan i desember, men i september gikk det japanske fotballforbundet ut og sa fra seg mesterskapet.