Sport

Åtte kvinnehoppere får sjansen på Lillehammer

Landslagstrener Christian Meyer har tatt ut åtte kvinnelige hoppere og håper på en opptur under kommende helgs verdenscuprenn på Lillehammer.

Silje Opseth er ledestjernen på det norske laget. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Silje Opseth leverte best av de norske hopperne under sist helgs verdenscupåpning i russiske Nizjnij Tagil. Der ble hun henholdsvis nummer 8 og 15. Landslagstrener Meyer håper å ha 22-åringen høyere på listene på hjemmebane.

– Det blir deilig for Silje å hoppe hjemme i Norge. Vi tror Silje kan være med å prege rennene. Hun har ikke fått vist fram sine beste hopp, som vi mener holder svært høyt nivå. Samtidig har vi med fem utøvere på nasjonal kvote, og det skal bli veldig gøy å se dem i aksjon mot de aller beste. De får se hvor nivået ligger, og jeg håper de tar lærdom av å konkurrere på øverste nivå, sier Meyer.

Han innrømmer at Russland-turen kunne endt bedre sportslig.

– Vi fikk en litt røff start i Russland, både med forhold og en litt annerledes bakke – som vi taklet sånn middels, sier Meyer.

Følgende hoppere er tatt ut til rennene på Lillehammer. Det skal etter planen hoppes både i den store og den lille Lysgårdsbakken:

Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Røstad (Skogn), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad) og Heidi Dyhre Traaserud (Heddal).