Sport

Svenskene møter Tsjekkia i VM-omspillet: Portugal eller Italia blir hjemmesittere

Sverige skal i mars opp mot Tsjekkia i semifinalen i det europeiske omspillet til fotball-VM i Qatar. En av gigantene Portugal og Italia er garantert å ryke ut.

Victor Lindelöf og Sverige møter Tsjekkia i første kamp i omspillet til VM. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB

Sverige er i samme gruppe som Russland og Polen, som møtes i den andre semifinalen. Dermed unngikk svenskene de største kanonene Portugal og Italia.

De to sistnevnte havnet i samme omspillgruppe, og det betyr at VM vil gå uten en av dem. Italia er regjerende EM-mester, mens Portugal hadde tittelen før italienerne overtok den i sommer.

Italia møter Nord-Makedonia først, mens Portugal skal måle krefter mot Tyrkia. Skottland møter Ukraina og er i samme gruppe som Wales og Østerrike.

Kun finalevinnerne i hver av de tre gruppene går til neste års VM. Kampene spilles i slutten av mars, mens selve mesterskapet er satt til mellom 21. november og 18. desember.

Sverige, Italia, Portugal, Russland, Skottland og Wales har hjemmebanefordel i semifinalene. I finalen må svenskene spille på bortebane, og det samme må Italia i en potensiell storkamp mot Portugal.