Sport

Granerud røk ut i Ruka-kvalifisering – seks norske hoppere videre

Halvor Egner Granerud blir ikke å se i lørdagens verdenscuprenn i Ruka etter å ha sviktet i hoppkvalifiseringen. Norge stiller med seks mann.

Halvor Egner Granerud feilet i kvalifiseringen i Ruka fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Granerud hoppet svake 111,5 meter og endte helt nede på 53.-plass. Det var de 50 beste som gikk videre. Han kom skjevt ut fra hoppkanten og klarte aldri å hente seg inn igjen.

Dermed deltar han ikke i rennet der han vant sin første verdenscupseier sist sesong. Han får en ny sjanse søndag.

– Jeg er ikke helt sikker. Det har vært en dag i bakken der jeg ikke har kjent meg helt igjen. Jeg har fått dårlige svar på trening. Jeg havner langt fram, og det gjør at jeg faller tidlig langt fram. Da får jeg ikke lagt i nok kraft, og jeg kommer ut i lufta litt usikker, forklarte Granerud til Viaplay.

– Et elendig forsøk, la han til.

Granerud vant verdenscupen sammenlagt sist vinter. For snart en uke siden vant han i storbakken i russiske Nizjnij Tagil.

Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad, Anders Fannemel, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Robert Johansson sikret alle plass i lørdagens renn. Villumstad, som er med i laget fram til nyttår på en bonusplass, leverte et godt hopp på 134 meter i kvalifiseringen.

Johansson var beste norske med et svev på 136,5 meter.