Sport

Durasovic og Ruud ga god norsk start i Davis Cup

Viktor Durasovic og Casper Ruud vant begge sine kamper i strake sett mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo. Dermed har Norge fått en god start.

Casper Ruud i aksjon under Davis Cup i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Norge skal møte Ukraina over fem kamper. Vinneren avanserer til neste runde, og vil der møte ett av tolv lag som ikke går videre i Davis Cup-sluttspillet. De tolv dårligste lagene fra finalesluttspillet møter de tolv beste på nivået under, som er der Norge befinner seg.

Etter at både Durasovic og Ruud vant sine kamper trenger nordmennene kun én seier til for å gå videre. De skal møte Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov i doubles lørdag formiddag.

– Det er veldig gøy. En veldig hyggelig kveld for oss. Viktor spilte en feilfri kamp og det satte litt press på meg. Etter det første settet så klarte jeg å slippe meg mer løs, sa Ruud til arrangøren etter seieren.

Durasovic viste tidlig styrke mot Illja Martsjenko og ledet 4–1 etter å ha brutt ukraineren to ganger. Martsjenko er rangert som nummer 163 i verden i singel på ATP-touren, mens Durasovic er nummer 340.

Nordmannen fortsatte å kjøre på og vant det første settet 6-3.

I andre sett sparte ikke Durasovic på noe og vant settet 6-0 etter strålende serving. Dermed ledet Norge 1-0 over Ukraina etter første kamp.

Casper Ruud møtte Vitalij Satsjko i den andre kampen fredag og vant til slutt i strake sett med sifrene 6-3, 6-2. Verdensåtteren fikk det imidlertid ikke helt til å stemme i åpningssettet. Han brøt ukrainerens tredje servegame, men ble deretter brutt tilbake. Likevel sikret Ruud det første settet etter et nytt brudd.

I andresettet var nordmannen mer som vi pleier å se ham. Ruud, som har vunnet fem ATP-titler denne sesongen, kjørte over Satsjko og vant til slutt 6-2 og sikret Norge en 2-0-ledelse etter de to første kampene.