Sport

Afrika støtter fotball-VM annethvert år

Det afrikanske fotballforbundet (CAF) støtter Fifas omstridte forslag om å arrangere fotball-VM for menn annethvert år.

Fifa ønsker at fotball-VM for menn skal spilles hvert andre år. I dag er det fire år mellom hvert mesterskap. Her fra finalen mellom Frankrike og Kroatia i 2018, som Frankrike vant 4–2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Forslaget ble vedtatt enstemmig på fredagens generalforsamling i Kairo.

Forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene har møtt massiv motstand, men Fifa-president Gianni Infantino har ikke gitt opp å få endringen vedtatt.

Det er tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger som har fått jobben med å fronte ideen om å arrangere VM hyppigere. Wenger jobber i dag som utviklingssjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterk motstand.

Wenger står hardt på at det er en god idé.

– Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mer følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sa Wenger i BBCs podkast Sports Desk tidligere i høst.