Manchester United gruppevinner i mesterligaen med 2-0 mot Villarreal: – Noe å bygge på

Manchester United sikret gruppeseier i mesterligaen med 2-0-seieren over Villarreal tirsdag. Cristiano Ronaldo ble igjen den store helten for de røde djevlene.

Saken er oppdatert

Dermed fikk Michael Carrick og Manchester United en flott start på livet etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken som hovedtrener i klubben.

– Vi kom hit for å vinne, og jeg hadde troen. Det var en tøff kamp, og jeg tror de fleste ikke ser hvor gode de er. Jeg er glad for hvordan det endte, sa Carrick til BT Sport etter kampen.

– Vi måtte vise karakter og jobbe mye. Innbytterne utgjorde en stor forskjell mot slutten. Jeg føler at seieren var for Ole (Solskjær), fortsatte han.

Ronaldo ble avgjørende med sin scoring etter 78 minutter. Da hadde Villarreal presset lenge og vært nær ved å ta ledelsen flere ganger. De klarte derimot ikke å svare etter Ronaldos scoring. Jadon Sancho la på til 2-0 med sin første scoring for klubben helt på tampen.

– Å avslutte det hele med Jadon var flott. Det var en fin kveld for ham, sa Carrick.

– En start

David de Gea storspilte i oppgjøret og reddet United ved flere anledninger. Seieren sikret United gruppeseier ettersom Atalanta avga poeng mot Young Boys.

– Det er viktig. Vi kom til kampen i visshet om at de siste månedene ikke har vært i nærheten av gode nok. Det er en start og noe å bygge på, sa kaptein Harry Maguire.

United har både Villarreal og Atalanta slått på innbyrdes oppgjør og har dermed ingenting å spille for mot Young Boys i siste kamp.

Villarreal på sin side trenger å holde Atalanta til uavgjort for å gå videre. De har sju poeng mens Atalanta har seks.

Vertene nærmest

Kampen startet jevnt der begge lag kom til brukbare muligheter i løpet av de første ti minuttene. Det var imidlertid vertene som var nærmest. Både Moí Gómez og Yeremi Pino var nære, men først gjorde de Gea en god redning før Pino traff nettveggen.

Etter en drøy halvtime fikk United frispark i meget god posisjon, men forsøket fra Cristiano Ronaldo gikk i muren.

Til pause var det Villarreal som kunne være mest misfornøyd med at det sto målløst.

Avgjørelsen

Kvarteret ut i 2. omgang var Villarreal på nytt nære. Manu Trigueros tvang de Gea ut i full strekk for å hindre baklengs.

Bruno Fernandes startet noe overraskende på benken, men både han og Marcus Rashford ble byttet inn etter en drøy time.

Like etter sendte Fernandes Sancho gjennom med en fin pasning, men engelskmannens forsøk ble stoppet av Villarreal-keeper Gerónimo Rulli.

Etter 78 minutter falt avgjørelsen. Rulli leverte en svak klarering, og ballen falt etter hvert til Ronaldo som enkelt lobbet ballen over Rulli og i mål. Det var portugiserens sjette scoring i mesterligaen denne sesongen.

Villarreal greide ikke å skape det helt store mot slutten, og måtte helt på tampen se Sancho banke inn sitt første United-mål. Han mottok ballen inne i feltet før han hamret den i tverrligger og inn.