Sport

Endringer på verdenscuphelgen på Lillehammer grunnet snømangel

Det internasjonale skiforbundet (FIS) endrer på verdenscupoppsettet på Lillehammer 3–5. desember. Det skjer på grunn av mangel av snø.

Det blir ikke fellesstart med skibytte for Therese Johaug og de andre langrennsløperne når det holdes verdenscuprenn på Lillehammer i starten av desember. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lørdag 4. desember skulle det egentlig bli avholdt fellesstart med skibytte (15 kilometer for kvinner, 30 for menn), men dette endres nå til intervallstart både på kvinne- og herresiden. Nå skal kvinnene gå 10 kilometer fri teknikk, mens mennene går 15 kilometer i samme øvelse.

Det skriver FIS i en pressemelding mandag.

Dermed blir det ikke noen fellesstarter med skibytte før OL i Beijing i februar.

– Alle involverte er nå enige om å lage en løype på skiskytterarenaen på Lillehammer som gjør det mulig å gjennomføre 10km/15km friteknikk lørdag 4. desember, sier Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund, i en pressemelding.

Han forteller at skiforbundet er veldig fornøyd med endringene.

– Skiforbundet er svært glad for at man kom fram til denne løsningen, mye takket være det iherdige arbeidet den lokale arrangøren har lagt ned og er villig til å legge ned de neste 10 dagene, sier Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund.