Sport

Solskjær hylles av gamle lagkamerater: – Du gjorde oss stolte

Ole Gunnar Solskjær får ros fra tidligere medspillere etter sparkingen i Manchester United. «Den mest verdige mannen i rommet», skriver David Beckham.

Ole Gunnar Solskjær blir presentert som Manchester Uniteds permanente manager i mars 2019. Søndag fikk han sparken. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Slik lyder Beckhams kommentar til Uniteds innlegg om Solskjær-avgangen på Instagram søndag. Den tidligere superstjernen var lagkamerat med kristiansunderen på Old Trafford mellom 1996 og 2003.

Solskjær er Uniteds første manager på 40 år som ikke vant én eneste tittel. Likevel blir han hyllet for å ha løftet klubben på flere områder etter José Mourinhos exit i desember 2018.

«Takk, Ole. Du gjorde oss stolte. De siste månedene var tøffe, men før det fant du tilbake sjelen til klubben», skriver Gary Neville på Twitter.

Den tidligere United-backen var med å vinne en rekke titler med Solskjær, deriblant Champions League i 1999. Der scoret nordmannen vinnermålet på overtid i finalen.

Så det komme

Neville utdypet situasjonen i Manchester United slik som Sky Sports-ekspert søndag:

– Dette har vært på vei i noen uker. Prestasjonene har vært forferdelige, og opptredenen mot Watford var pinglete. Nivået de siste ukene er bare blitt verre og verre. Når en manager ikke kan få spillerne til å prestere, mister man jobben i denne bransjen.

– Forsvarsspillet mot Watford var begredelig, og de ble fullstendig overkjørt. Ole fikk dem ikke til å prestere. Jeg er ikke overrasket over at det hele endte slik i dag.

Over 1000 dager

Marcus Rashford la søndag ut en tweet der han omtaler Solskjær som en klubblegende. Han var blant Uniteds målfarligste spillere under kristiansunderens ledelse.

Solskjær fikk 1068 dager som United-manager siden han i første omgang ble hentet midlertidig fra Molde. Han fikk permanent avtale tre måneder senere, og så sent som i sommer ble den forlenget til og med 2023/24-sesongen.

United legger opp til å ha en midlertidig managerløsning fram til sommeren.