Sjokkseier for Ullern – Ready holdt lekestue med Mjøndalen

Nærmest ingen levnet Ullern en sjans borte mot Solberg, men Oslo-laget sjokkerte og vant 4-3. Ready kjørte over stakkars Mjøndalen og vant 11-0, mens Ullevål slo Sarpsborg 3-1.

Av Even Lübeck

– Det var en bra defensiv match fra oss stort sett hele kampen. Vi merker at det fortsatt er litt uvant med stor is og forskjellige roller i laget, pluss en del annet, men vi gjør en solid kamp, sier Ready-trener Lars Christian Sveen til Dagsavisen.

Iskander Nugmanov, som før søndagens kamp hadde scoret seks mål på to kamper, satte inn kampens første alene med keeper tidlig i oppgjøret. Kaptein Isac Jerner økte til 2-0 fra kloss hold like etter, mens 3-0 var signert Oscar Wingård etter et lekkert Ready-angrep.

4-0 var et faktum fire minutter før pause da Gustav Eriksson hamret ballen i mål etter en corner. En meget god Ready-omgang der de hadde full kontroll mot et blekt Mjøndalen-lag.

Målrik 2. omgang

Bare tre minutter ut i den andre omgangen sto det 5-0. En lekker vipp fra Jerner fant til slutt Fredrik Nordby, som var klinisk alene med keeper og satte den trygt i mål.

Dagens prestasjon sto Nugmanov for etter 55 minutter da han hamret en corner rett opp i nettaket. 6-0!

Drøye kvarteret senere scoret hjemmelaget nok et vakkert mål. Eriksson kom på blank kasse, men valgte istedenfor å sentre uselvisk til Nordby. Han la ballen opp i nettaket til 7-0. To minutter senere spilte Nugmanov gjennom Jerner, som satte ballen mellom beina på keeper til 8-0.

Også Stian Kavli skulle komme seg på scoringslista for Ready. Han hamret ballen i nettaket etter 74 minutter til 9-0. Først da tok Mjøndalen timeout. Det hjalp ikke – 10-0 sto det på tavla da Jerner plasserte ballen i mål fra kloss hold etter en finfin pasning fra Wingård.

Sju minutter før slutt scoret hjemmelaget nok et lekkert mål. Eriksson fikk ballen på «backhand» og la den nydelig opp i motsatt kryss til 11-0. Ready nærmet seg dusinet.

Mjøndalen var ufarlige i store deler av kampen og satte ikke Markus Thommesen på særlig store prøver. Dermed leder Ready serien med tre seirer på de tre første kampene.

– Vi er fortsatt langt ifra fornøyde. Nå er det nye tak allerede på onsdag. Det kommer til å bli bra, men det er lenge igjen. Seks poeng holder ikke i februar, sier Sveen med en noe sarkastisk tone.

Utrolig Ullern-seier

Solberg var så store favoritter at man på oddsen kun kunne spille på om man trodde Solberg kom til å vinne mer flere eller færre mål enn 9 (!). Likevel var det Ullern som stakk av med alle poengene fra Solbergbanen søndag.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi hadde ikke forventet å ta med oss poeng hjem, men vi får kampen i vårt. Vi hadde sett for oss en forsvarskamp, også vinner vi. Det er helt sykt. Vi vurderte å dra på Heidis for å feire, men vi må hjem, sier en lattermild Didrik Strømme i bilen på vei hjem.

Ullern tok ledelsen i Solbergelva etter et selvmål etter 10 minutter, før storscorer Sondre Kristoffersen utlignet til 1-1 etter 24 minutter. Isak Hareide økte til 2-1 tre minutter før pause. Hans Petter Smette Berntzen slo en lyre til Hareide, som tok ballen ned og satte kula i mål alene med keeper.

– Hans første Eliteserie-mål. Det var utrolig moro. Helt vilt, sier Strømme om 2004-modellen Hareide.

Hjalp ikke med timeout

Henrik Berg satte inn 3-1 fem minutter ut i den andre omgangen, og igjen var det Berntzen som sto bak målet. Haffen raidet seg opp og inn i midten, før han slapp til Berg. Ullerns nummer 8 dro av to mann og skjøt i motsatt hjørne.

– Et latterlig pent mål. Da hadde vi en rimelig god følelse, og vi kjente at vi hadde håp og at det kunne gå, sier Strømme.

Da tok Solberg timeout, men det så ikke ut til å hjelpe. For de fleste trodde nok ikke sine egne øyne da Hareide satte inn sin andre for kvelden etter halvspilt 2. omgang til 4-1.

– Det er helt vilt. Han var banens beste, sier Strømme.

Solberg reduserte både til 2-4 og 3-4 på tampen, og satte inn et enormt trykk mot Ullern-målet de siste minuttene. Likevel klarte landslagskeeper Lars August Askheim å holde unna, og det endte til slutt 4-3 til de røde og hvite.

– Lars var helt enorm. Han reddet absolutt alt. Det var helt sykt å se han i mål, sier Strømme.

Solberg hadde 18 (!) cornere, men klarte ikke omsette noen av de i mål. Da blir det vanskelig å vinne bandykamper.

– Var det så mange cornere? Ja, jeg følte jo at vi sto mye i mål, ha ha! Vi ruset veldig bra. Og den siste corneren hadde retning mot mål, men kapteinen vår Vemund blokkerte den med låret. Det var den diggeste måten å vinne på, sier Strømme.

To på rad for Ullevål

Ullevål åpnet med å tape 1-6 for Ready, men har siden imponert. Først slo de Oslo-rival Ullern 5-0 på Ullernbanen onsdag, før det søndag ble en kruttsterk 3-1-seier hjemme over Sarpsborg.

Jesper Bergersen scoret på straffe etter bare ett minutt og 36 sekunder, før Jonas Tjomsland økte til 2-0 fem minutter før pause. Sarpsborg skapte liv i kampen igjen med en redusering to minutter før full tid, men bare 49 sekunder etter 1-2, scoret Jonas Gaare 3-1-målet som avgjorde kampen.