Sport

Amundsen vant sekundstrid på Beitostølen: – Utrolig stolt

Harald Østberg Amundsen avsluttet best og tok seieren på søndagens 15 kilometer i fri teknikk på Beitostølen. Han slo Sjur Røthe med 2,4 sekunder.

Ingen greide å holde tritt med Amundsens skigåing på tampen. 23-åringen ble i fjor toer i tilsvarende renn, men søndag sto han endelig på toppen av pallen.

– Jeg er utrolig stolt over hva jeg gjorde i dag. Før løpet hørte jeg at det var mange som gikk fort, så da er det deilig å sette inn en god finish og vinne. Det er kult å ta steget ett hakk opp fra i fjor, sa Amundsen til NRK.

Sist vinter gikk han inn til VM-bronse på distansen i Oberstdorf.

Slo tilbake

På Beitostølen kjempet Røthe om seieren dagen etter at han brøt klassiskrennet. Selv om det ikke holdt helt inn, var det uansett en fin opptur.

– Jeg blir skuffet når jeg må bryte skirenn. Vi har en fin gjeng på laget nå, så eg fikk god oppbakking av Emil (Iversen) i går, sa vossingen.

Amundsen og Røthe stilte begge til start i håp om å gå seg inn på verdenscuplaget til neste ukes sesongåpning i finske Ruka.

Emil Iversen ble treer og slått med 13,4 sekunder. Trønderen ledet halvveis 2,2 sekunder foran Røthe.

Overrasket

En stund så Håvard Moseby (22) ut til å kunne ta en skrellseier. Han var for fullt med i tetkampen med få kilometer igjen til mål. Til slutt ble det fjerdeplass og 22 sekunder opp til Amundsen.

– Jeg tror jeg har gode muligheter. De er bedre nå enn før helgen, sa Moseby til NRK om sjansene for en Ruka-billett.

Simen Hegstad Krüger startet rennet sist på det som er hans favorittdistanse, men Oslo-løperen fikk det ikke til å klaffe og endte på 14.-plass. Han var 56 sekunder bak vinnertiden.

Verdenscupen i Ruka vil bestå av sprint, 15 kilometer klassisk og en like lang jaktstart i fri teknikk.

Mer fra Dagsavisen