Sport

Therese Johaug knuste konkurrentene i sesongstarten: - Terningkast 4 til 5

Som ventet var Therese Johaug i en klasse for seg selv på 10 kilometer klassisk på Beitostølen. Ned til Heidi Weng på plassen bak var det 43,9 sekunder.

Therese Johaug i kjent positur etter åpningsrennet på Beitostølen lørdag.

Johaug startet sist av alle og var også soleklart best av alle i sesongens første renn. Hun uttalte før rennet at hun var en smule nervøs, men det så det ikke ut som. Johaug tok kommandoen fra første stavtak og så seg aldri tilbake. Samme øvelse står på programmet i OL i Beijing.

Allerede etter 2,6 kilometer ledet Johaug med 15 sekunder ned til Heidi Weng, mens forspranget hadde blitt på over 30 sekunder til landslagsvenninnen etter 6,1 kilometer.

Fikk stein under skia

Det ble 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Hun fikk nok av problemer underveis i rennet.

– Jeg fikk en sånn stor stein under skien som satt seg fast, så tenkte jeg at jeg bare måtte roe ned. Først ble jeg helt stresset fordi jeg holdt på å gå på trynet, sier Weng og fortsetter:

– Jeg skjønte at jeg bare måtte stoppe og ta det bort. Jeg skrek egentlig etter han ene treneren, men så tenkte jeg «nå roer du deg ned, Heidi, det er ikke liv om å gjøre, det her», sier Weng til NRK.

Uskrevet blad nummer tre

Silje Theodorsen imponerte med å bli nummer tre.

– Det var et fantastisk resultat. Det er så moro å se andre jenter utenfor landslaget som kommer og presterer, det trenger vi, sier Johaug om Theodorsen.

– Å få så gode svar var veldig artig. Jeg føler jeg gjorde det jeg kunne i dag, sier Theodorsen selv.

I mål var Johaug inne på tiden 25.10,7. Johaug og Weng gikk sammen i store deler av rennet, men Johaug ristet Weng av seg et par kilometer før mål.

Ga seg selv terningkast

Likevel ble det 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Silje Theodorsen imponerte med å bli nummer tre.

- Terningkast 4, kanskje 4,5, sa Therese Johaug om sitt eget løp til NRK etter rennet.

- Jeg klarte å gå avslappet på ski, men merker at jeg mangler det siste kneppet. Det kan komme om en uke, sa en veldig fornøyd Johaug.

Og om en uke er det verdenscupåpning i finske Ruka.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Resultater 10km klassisk intervallstart lørdag:

1. Therese Johaug 25.10,7, 2. Heidi Weng 25.54,6, 3. Silje Theodorsen 26.29,6, 4. Anne Kjersti Kalvaa 26.33,2, 5. Ragnhild Haga 26.47,4, 6. Lotta Udnæs Weng 26.54,1, 7. Astrid Øyre Slind 26.57,3, 8. Karoline Simpson-Larsen 27.10,3, 9. Tiril Udnæs Weng 27.12,0, 10. Anna Svendsen 27.14,4